7.7 C
De Bilt

Dorpscoördinator ook aan de slag in Bingelrade, Jabeek en Merkelbeek

Beekdaelen – In het raadsprogramma ‘Samen maken we Beekdaelen’ zet gemeente Beekdaelen in met een dorpscoördinator, op het actief betrekken van inwoners, ondernemers, verenigingen en maatschappelijke organisaties. Deze is op 29 januari 2020, als pilot, van start gegaan in Schinveld. De eerste resultaten van deze pilot zijn veelbelovend. Daarom heeft de gemeenteraad besloten de pilot te verlengen met twee jaar én uit te breiden naar Bingelrade, Jabeek en Merkelbeek. Ook is er vanwege deze uitbreiding, een tweede coördinator benoemd.

Dorpscoördinator

Dorpscoördinator Moon Hendrix is in Schinveld al een bekend gezicht. Velen wisten haar het afgelopen anderhalf jaar te vinden voor advies en hulp. Moon Hendrix:” Mijn agenda is vanaf de start van de pilot al goed gevuld. Wat mij opgevallen is, is dat ook de jeugd hele goede ideeën heeft waar ze zelf mee aan de slag willen. Een goed voorbeeld is Park West-Einde, een initiatief van Noah Marissen. Ik vond het ontzettend leuk om hem op weg te helpen. Zijn idee heeft een prachtig park opgeleverd, echt een aanwinst voor Beekdaelen! Ik hoop snel kennis te maken met de inwoners van Merkelbeek, Jabeek en Bingelrade en ook in deze kernen een waardevolle bijdrage te kunnen leveren.”

Nieuwe uitdaging

De tweede coördinator is onlangs begonnen aan haar nieuwe baan. Sanne Heijmans: “Sinds kort werk ik als dorpscoördinator. Een leuke, nieuwe uitdaging en een mooie aanvulling op mijn werk als maatschappelijk werker. Samen met Moon ga ik aan de slag om de inwoners van Bingelrade, Jabeek, Merkelbeek en Schinveld te ondersteunen en ons netwerk verder uit te breiden. Daar heb ik ontzettend veel zin in. Ik help mensen graag op weg, mijn deur staat altijd open!”

Uitbreiding

Ook wethouder Jeannette Quadvlieg is blij met de uitbreiding naar Bingelrade, Jabeek en Merkelbeek. “De functie van een dorpscoördinator is nog relatief nieuw en moet zich nog verder vormen. Maar als ik zie wat Moon in anderhalf jaar tijd al heeft opgebouwd in Schinveld, dan is wel duidelijk dat de coördinator van toegevoegde waarde is. Zowel inwoners als gemeente plukken daar de vruchten van. Ik vind het echt geweldig dat de omliggende kernen nu aangehaakt worden bij de proef en dat er een tweede coördinator is benoemd. Zo kunnen nog meer inwoners profiteren van de dorpscoördinator!”

Meer informatie over het werk van de dorpscoördinator , alsmede de contactgegevens, zijn te lezen op www.beekdaelensociaal.nl.

spot_img

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

spot_img

Nieuws uit deze regio