15 C
De Bilt

E-bikecursus voor veiligheid en onderhoud

Beek – Het aantal e-bikes in het verkeer neemt toe. Als gevolg daarvan stijgt ook het aantal ernstige fietsongelukken. E-bikes gaan een stuk sneller dan een gewone fiets en ze worden vaker door senioren gekocht. Het is belangrijk dat fietsers goed voorbereid op pad gaan om ongelukken en de nare gevolgen daarvan te voorkomen. Reden voor sportlandgoed De Haamen om een gratis tweedaagse e-bikecursus aan te bieden. De cursus vindt plaats op 17 en 24 april op het sportlandgoed.

 

Cursisten verbeteren hun fietsvaardigheden en leren over veiligheid en het onderhoud van de e-bike. Er worden presentaties gegeven, verkeerstesten afgenomen en fietslessen gevolgd. Deelnemers leren tijdens de fietslessen bochten maken, remmen, op- en afstappen en de snelheid van hun fiets beheersen. De laatste cursusdag wordt afgesloten met een gezamenlijke lunch.

 

  • Waar: sportlandgoed de Haamen Beek
  • Wanneer: dinsdag 17 april 10.30 – 14.00 uur, dinsdag 24 april 10.00 – 14.00 uur.
  • Kosten: gratis

 

Aanmelden
Wie geïnteresseerd is, kan informatie opvragen bij Glenn Dahmen, telefoon: 046 – 436 01 80. Direct aanmelden kan door een e-mail te sturen naar info@dehaamen.nl o.v.v. naam, adres, e-mail en telefoonnummer.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio