14.7 C
De Bilt

Eerste flex-woningen geplaatst voor Oekraïense inwoners

Op 22 april is de eerste flex-woning geplaatst aan de Heinseweg in Sittard. De komende weken worden hier in totaal 20 duurzame flex-woningen geplaatst voor de herhuisvesting van 60 Oekraïense inwoners. De woningen worden in de zomer in gebruik genomen.

Voortvarend

Wethouder Leon Geilen is blij dat de hele operatie voortvarend wordt opgepakt en de woningen in korte tijd gerealiseerd worden: “Deze Oekraïense inwoners leven al lange tijd in onzekerheid over hun huisvesting. Dat komt voor hen nog bovenop alle zorgen en onzekerheid over de situatie in hun thuisland. Dat ze nu een eigen plek krijgen brengt dan toch wat meer rust. Deze mensen wonen nu al lange tijd op plekken die daar eigenlijk niet geschikt voor zijn zoals hotels en sloopappartementen. Ik ben blij dat we in vrij korte tijd, samen met producent Tala en Wonen Limburg, deze herhuisvesting kunnen realiseren.”

Plaatsen van de flex-woningen

De voormalige parkeerplaats aan de Heinseweg in Sittard is de afgelopen periode klaargemaakt voor de woningen. Iedere flex-woning bestaat uit drie delen. Deze zijn in de fabriek al volledig afgewerkt. De afbouw op locatie neemt hierdoor minder tijd in beslag. Door het plaatsen van de woningen is er de komende periode meer vrachtverkeer in de omgeving.

Duurzaam bouwen

De flex-woningen hebben een duurzaam karakter. Ze zijn voor 90% gemaakt van natuurlijke en hergebruikte materialen en krijgen groene daken. Als de woningen allemaal geplaatst zijn, wordt de omgeving verder aangekleed en ingericht.

Andere locaties

Naast de flex-woningen aan de Heinseweg zijn er nog drie andere locaties waar herhuisvesting voor Oekraïense inwoners wordt gerealiseerd. Aan de Kleine Steeg in Sittard zijn inmiddels 14 woonunits in gebruik. Het voormalige kantoorgebouw aan de Walramstraat in de stad wordt ook verbouwd tot woonunits. Op het terrein van het voormalige DaCapo College aan de Graaf van Loonstraat in Born komen eveneens flex-woningen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio