7 C
De Bilt

FC Emmen zet streep door discriminatie

Emmen – Voorafgaand aan de wedstrijd FC Emmen – FC Fortuna Sittard overhandigden Wim Beekman en Ben Haverkort (directie FC Emmen)  ingelijste regenboog-shirts en -aanvoerdersbanden aan gedeputeerde Henk Jumelet (Provincie Drenthe) en wethouder Raymond Wanders (gemeente Emmen). Ook ontvingen Michael van Praag (voorzitter KNVB) en Karin Blankestein (Blankestein Foundation) een  FC Emmen-shirt met regenboog-aanvoerdersband. Allen roepen op een streep te zetten door discriminatie en de petitie te ondertekenen via de website van het Meldpunt Discriminatie Drenthe.

Regenboogtenues

De spelers van FC Emmen droegen de regenboog-shirts tijdens het oplopen van het veld en de aanvoerders van FC Emmen en Fortuna droegen regenboog-aanvoerdersbanden. De ballenjongens en -meisjes hadden aangepaste hesjes. Beide teams onderstrepen daarmee dat zij hun spelers accepteren zoals ze zijn, ongeacht geaardheid, overtuiging, achtergrond of geslacht.

Regenboogweek

In de Regenboogweek besteden Provincie Drenthe en gemeente Emmen extra aandacht aan de acceptatie van LHBT’ers (lesbische vrouwen, homoseksuelen, biseksuelen en transgenders) binnen het voetbal. De aandacht richt zich dit jaar op discriminatie in de sport en specifiek op voetbal. Wanders en Jumelet zijn beiden stellig: “Acceptatie is helaas nog niet vanzelfsprekend voor LHBT’ers. Zij verdienen een steuntje in de rug. Laten we elkaar beoordelen op wat we doen. Iedereen doet er toe!”

Activiteiten

De gehele week zijn er in de gehele provincie Drenthe activiteiten die in het teken staan van de Regenboogweek.

 

spot_img

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

spot_img

Nieuws uit deze regio