14.7 C
De Bilt
zaterdag, 25 mei 2024

Gemeente Beek krijgt gemiddeld een 7,0 van Beekse inwoners

De Gemeente Beek krijgt gemiddeld een zeven van de Beekse burger. Hetzelfde cijfer als twee jaar geleden. Dat blijkt uit de burgerpeiling van Waarstaatjegemeente.nl die Beek tweejaarlijks laat uitvoeren. Beekenaren zijn over het algemeen tevreden over hun gemeente. Zij geven gemiddeld een 8,1 als wordt gevraagd hoe prettig zij het vinden om in hun buurt te wonen. Hun leven geven zij een 8,2 en hun gezondheid een 7,8.

De meeste inwoners ondervinden geen belemmeringen om aan het maatschappelijk leven mee te doen. Bijna de helft van de Beekse inwoners (49 procent) heeft veel vertrouwen in de manier waarop hun gemeente wordt bestuurd, 44 procent scoort gemiddeld qua vertrouwen en 8 procent heeft minder vertrouwen in de gemeente.

Verbeterpunten voor gemeente Beek

De peiling geeft ook verbeterpunten aan. Zo scoort de communicatie en voorlichting van de gemeente met een 6,5 lager dan twee jaar geleden (6,8) en wordt ook de zorg voor de woon- en leefomgeving lager gewaardeerd dan in 2021. De respondenten geven aan dat de gemeente meer aandacht mag geven aan taken als (groen)onderhoud in de openbare ruimte en het oplossen van onveilige verkeerssituaties.

Tevredenheid

Wil de gemeente de tevredenheid van haar inwoners verhogen dan kan zij volgens de peiling het best verbeteringen doorvoeren op het gebied van:

  • Dienstverlening
  • Zorg voor de woon- en leefomgeving
  • Inspanningen om inwoners mee te laten doen en mee te laten tellen
  • Het betrekken van inwoners en belangenorganisatie bij plannen van de gemeente

Beek scoort hoger dan landelijk gemiddelde

Wethouder Schwillens (dienstverlening): “Dat Beekenaren hun gemeente een ruime voldoende geven doet het college goed. Met een zeven gemiddeld scoort gemeente Beek hoger dan het landelijk gemiddelde van 6,4. Dat is iets om trots op te zijn. Toch valt er volgens de peiling nog voldoende te verbeteren. Dat nemen we serieus. We maken een plan de campagne en gaan er de komende twee jaar mee aan de slag.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio