16.3 C
De Bilt

Gemeentespeld Beekdaelen voor zes schutters Sint Gertrudis

Het College van B & W van de gemeente Beekdaelen heeft aan zes jubilarissen van schutterij Sint Gertrudis een gemeentespeld toegekend. Een mijlpaal binnen de vereniging van Amstenrade, waar wethouder Levin de Koster deze onderscheidingen uitreikte. “Met deze gemeentespeld willen we als gemeentebestuur onze waardering uitdrukken voor hetgeen deze vrijwilligers al die jaren betekenen voor zowel de vereniging als de gemeenschap.”

De gemeentespeld is een ereteken voor personen bij gelegenheid van een veertig, vijftig, zestig of zeventig jarig jubileum. De gemeentespeld is er in verschillende uitvoeringen: 40 jaar lid: zilver, 50 jaar lid: goud, 60 jaar lid: goud met één zirkonia en 70 jaar lid: goud met twee zirkonia’s.

Jan (van Cep) Roberts en André Meijers ontvingen een gouden gemeentespeld met twee zirkonia’s. Beiden zijn al 70 jaar op verdienstelijke wijze lid van Sint Gertrudis.

De schutters Nico Kouwenberg, Leon van Venrooij, Jan Meijers en Leon Franssen zijn in het zonnetje gezet door wethouder de Koster met een zilveren gemeentespeld. Alle vier zijn vier decennia verbonden aan de schutterij van Amstenrade.

Functies van de zes jubilarissen

Jan (van Cep) Roberts (70 jaar lid): 50 jaar lid van de drumband, 12 jaar generaal en kastelein van het schutterslokaal.

André Meijers (70 jaar lid): 50 jaar lid van de drumband, 25 jaar voorzitter, 10 jaar tamboer-majoor en 11 jaar commandant.

Nico Kouwenberg (40 jaar lid): 40 Jaar geüniformeerd lid, 20 jaar officier, 17 jaar secretaris, 20 jaar tamboer-majoor, 7 jaar ondersteuner van het bestuur en 25 jaar muzieksecretaris van de schuttersbond.

Leo van Venrooij (40 jaar lid): 32 jaar geüniformeerd lid en 13 jaar penningmeester.

Jan Meijers (40 jaar lid): 40 jaar geüniformeerd lid, 25 jaar lid van de drumband en daarna officier.

Leon Franssen (40 jaar lid): 40 jaar geüniformeerd lid.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio