27.9 C
De Bilt

Karel Fiddelers ontvangt ereburgerschap en erepenning van de gemeente Echt-Susteren

Bij gelegenheid van de Heiligdomsvaart Susteren is aan de heer Karel Fiddelers op zondag 4 september 2022 het ereburgerschap van de gemeente Echt-Susteren verleend met de daaraan verbonden gouden erepenning. Met dit ereburgerschap spreekt de gemeente Echt-Susteren haar grote waardering uit voor de betekenis van de heer Fiddelers voor de gemeenschap. De hieraan verbonden gouden erepenning wordt door burgemeester Hessels uitgereikt op de dag van de Reliekenstoet van de Heiligdomsvaart.

Karel Fiddelers

De heer Karel Fiddelers verricht gedurende een zeer lange periode werkzaamheden die voor de samenleving een bijzondere waarde hebben. Naast de positieve wijze, waarop hij Susteren al decennialang positioneert in de carnavalswereld, zijn grote culturele verdiensten als schrijver en regisseur van op de regio gerichte toneelvoorstellingen en zijn belangrijke rol bij de verheffing van de Sint-Amelbergakerk tot basiliek, is zijn grote voortrekkersrol, tomeloze inzet en enorme betrokkenheid bij alle activiteiten rondom de Heiligdomsvaart in Susteren beeldbepalend.

Regisseur

In de editie van 2022 neemt hij voor de vierde en laatste keer de taak van regisseur op zich. In verband hiermee en mede op grond van zijn langdurige, intensieve en zeer diverse maatschappelijke verdiensten met grote uitstraling in de samenleving, wordt aan de heer Fiddelers op grond van de ‘Verordening op de onderscheidingen van de gemeente Echt-Susteren’ het ereburgerschap verleend met de daaraan verbonden gouden erepenning.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio