14.7 C
De Bilt
zaterdag, 25 mei 2024

Kinderraad opent skatepark en Urban DanceGround: meer te doen voor Beekse jeugd

De Beekse kindergemeenteraad heeft een skatepark en Urban Dance Ground geopend onder aanvoering van loco-kinderburgemeester Emma Verpoort en oud-kinderburgemeester Mats Erkens op sportlandgoed De Haamen. Wethouder Ralph Diederen (sport) was ook bij de opening aanwezig. De kinderraad van 2022-2023 heeft zich ingezet voor de komst van het skatepark, dat er mede door een crowdfundig kwam.

Op maandag 22 april was het eindelijk zover. Onder grote belangstelling werd op sportlandgoed De Haamen een skatepark en Urban Dance Ground geopend. Er werden skate- en dansdemonstraties gegeven en oud-kinderraadslid Mel Minkenberg mocht als eerste het skatepark uitproberen. Met de komst van beide speelplaatsen is er meer te doen voor de Beekse jeugd. Een onderwerp waar de kindergemeenteraad zich met hart en ziel voor inzet.

Skatepark

Vorig jaar hield de kinderraad een enquête onder de Beekse jeugd. Hamvraag: wat mis je in Beek? Daar kwam uit dat de meeste jongeren een skatepark misten. Dat was een reden voor de raad om in actie te komen. Er kwam een crowdfundingsactie en een raadsvoorstel dat uiteindelijk door de gemeenteraad van grote mensen werd goedgekeurd.

Kinderraad gemeente Beek verricht opening
Kinderraad gemeente Beek verricht opening – Foto: Mitchell Giebels

Ook een Urban Dance Ground

Omdat de Gemeente Beek het belangrijk vindt dat er voor alle jongeren iets leuks te doen is, heeft ze besloten om naast het skatepark ook een zogenoemde Urban Dance Ground aan te leggen. Op deze dansvloer kun je met je mobiele telefoon muziek aanzetten op een geluidsbox. Ideaal voor het opnemen van TikTok-filmpjes of om lekker te chillen en dansen in de buitenlucht.

Zeer tevreden met twee nieuwe sport- en speelplekken

Wethouder Ralph Diederen: “Het is fantastisch dat we vandaag twee nieuwe sport- en speelplekken hebben kunnen openen. Vorig jaar openden we hier al een mini-bikepark. Op ons sportlandgoed is vanaf nu dus echt voor iedereen, van jong tot oud, iets te beleven. En dat hebben we mede te danken aan de inzet van onze geweldige kindergemeenteraad!”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio