20 C
De Bilt

Te zien in Limburg: ‘De Tweede Wereldoorlog in vijftig foto’s’

Weert – Het Gemeentearchief Weert heeft de provinciale primeur van de pop-up tentoonstelling ‘De Tweede Wereldoorlog in vijftig foto’s’ in Limburg. De tentoonstelling is van vrijdag 4 september tot en met woensdag 30 september te bezichtigen op de benedenverdieping van het Bibliocenter aan de Wilhelminasingel 250 in Weert. De toegang is gratis en te bezoeken tijdens de openingstijden van het Bibliocenter.

Beste 50 foto’s

Eind 2019 is landelijk een campagne gehouden voor de beste 100 foto’s uit de Tweede Wereldoorlog. Vanuit elke provincie zijn vijftig foto’s voor de landelijke verkiezing ingezonden. De foto’s zijn aangeleverd door het publiek, archieven en erfgoedinstellingen.
Een provinciale vakjury heeft 25 foto’s voorgedragen uit de landelijke verkiezing. Daarnaast heeft een publieksjury nog eens 25 foto’s uitgekozen. Dat alles levert de vijftig foto’s WOll Limburg op, die in een reizende tentoonstelling zijn opgenomen.

Limburg in beeld

De tentoonstelling bestaat uit 15 panelen met foto’s en een korte toelichting op groot formaat. Naast foto’s uit onder meer Maastricht, Sittard en Venlo zijn ook afbeeldingen uit Weert in de expositie opgenomen. Het Gemeentearchief Weert heeft foto’s aangeleverd uit de collectie Biezenaar en De Haan, en de gemeentearchivaris heeft vooral foto’s uit particuliere collecties aangeleverd van joodse families.

Voor dit project is nauw samengewerkt met De Limburger, het Limburgs Museum en het Regionaal Historische Centrum Limburg.

Info

Op vrijdag 4 september vindt de officiële openingsbijeenkomst plaats. U bent vanaf 13.45 uur welkom, het programma duurt van 14.00 tot 15.00 uur. Geert Gabriels, wethouder cultuur gemeente Weert, zal namens het college van B&W de tentoonstelling openen. Meer informatie over het programma, de expositie en openingstijden is te vinden op de website Erfgoedhuisweert.nl ‘De Tweede Wereldoorlog in 50 foto’s in Limburg’. Vanwege coronamaatregelen is aanmelden noodzakelijk. In het Bibliocenter is ook nog de expositie ‘Weert Bezet en Bevrijd’ te zien.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio