7 C
De Bilt

Lokale cadeaubon gepresenteerd door gemeente Echt-Susteren

De gemeente Echt-Susteren presenteert de Lokale cadeaubon. Een cadeaubon zonder gedoe, waarbij de lokale ondernemer het volledige bedrag van de bon ontvangt zonder daarover een percentage af te moeten dragen.

Belang van lokaal ondernemen

De lokale cadeaubon is verkrijgbaar in verschillende bedragen. Met de bon kunnen geïnteresseerden terecht bij aangesloten lokale ondernemers, die de bon 1 op 1 vergoed krijgen. Ook de beperkte beheerkosten om de bon te verwerken zijn voor rekening van de gemeente. Met de bon hoopt de gemeente de lokale ondernemer een hart onder de riem te steken. Wethouder Geert Frische (economie): “De coronapandemie heeft effect op iedereen. Ook op de lokale ondernemer. Het was fantastisch om te zien dat inwoners vrijwel meteen beseften dat de lokale ondernemer ondersteund moest worden.

Mooie initiatieven

Hierdoor ontstonden mooie initiatieven om hen te helpen. Nu het normalere leven langzaam weer op gang komt, is het des te belangrijk om het belang van lokale middenstand te benadrukken en daarnaast de concurrentie aan te gaan met webshops. De introductie van de lokale cadeaubon zorgt ervoor dat het voor de consument makkelijk wordt om lokaal te kopen en dat de lokale ondernemer hier geen extra kosten voor hoeft te maken. Een win-win situatie dus.”

Thijs Heijnen van ThijsArt in Susteren is een van de ondernemers die zich aansluit bij het initiatief en verzorgt bovendien het ontwerp van de cadeaubon. “Het mooie aan deze bon is dat het echt een bon is voor de gehele gemeente en alle ondernemers. Of het nu gaat om kapperszaken, horeca of om een winkel in streekproducten, of zoals een kunstenaar als ik. De bon kan bij aangesloten lokale ondernemers ingeleverd worden en alle opbrengst is volledig voor de ondernemer.”

In de toekomst nog meer mogelijkheden

De lokale cadeaubon wordt ondergebracht in een nog te vormen stichting, gekoppeld aan de gemeente. Deze stichting moet de continuïteit garanderen en de geldstromen beheren. Inhoudelijk biedt de bon ruimte voor ontwikkeling. “Daarbij kun je denken aan een speciale bon voor in kerstpakketten, of bijvoorbeeld lunchbonnen voor horeca om ook het vroegwinkelen te stimuleren”, aldus wethouder Geert Frische.

De bon is vanaf november verkrijgbaar. Dan wordt ook duidelijk hoe en waar de bon kan worden aangeschaft. De bon dient in één keer besteed te worden en is tot twee jaar na uitgifte geldig. Voor zover bekend is de lokale cadeaubon de eerste lokale bon in Limburg die als ondersteuningsbon door een gemeente wordt gefaciliteerd. Lokale ondernemers worden door de gemeente benaderd. Voor vragen kan men een mail sturen naar: lokalebon@echt-susteren.nl

spot_img

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

spot_img

Nieuws uit deze regio