19 C
De Bilt

Bouw nieuw clubgebouw Voetbal Vereniging Amstenrade van start

Deze week startte de bouw van het nieuwe clubgebouw van Voetbal Vereniging Amstenrade. Dit bouwproject is onderdeel van de bredere gebiedsontwikkeling ‘De Gyselaar’ in Amstenrade. Donderdagochtend 23 maart 2023 tijdens de openingshandeling is door de huidige voorzitter van de voetbalvereniging Jean Joosten, wethouder Peter Janssen en oud-voorzitter van de voetbalvereniging Harrie Geurten symbolisch de eerste schop in de grond gezet.

Clubgebouw

Wethouder Peter Janssen van de gemeente Beekdaelen: “Met de start van de bouw van het clubgebouw is een nieuwe bouwfase ingeluid. We zetten hiermee weer een mooie stap in het toekomstbestendig maken van het gebied ‘De Gyselaar’. Het clubgebouw van Voetbal Vereniging Amstenrade wordt duurzaam én multifunctioneel. Sport en ontspanning komen hier samen. Een project waar we uiteraard ontzettend trots op zijn!”

Clubhuis VVA
Clubhuis VVA – Foto: Katja Waltmans

De bouw is gegund aan bouwcombinatie Goessens uit Schinnen. Het doel van de gebiedsontwikkeling van ‘De Gyselaar’ is om voorzieningen te creëren die belangrijk zijn voor de vitaliteit en leefbaarheid van Amstenrade. Denk aan een school, een zorgcentrum voor ouderen, een gymzaal, een bibliotheek en een ruimte voor allerlei verenigingen.

De gemeente Beekdaelen werkt binnen dit project nauw samen met verschillende partners, zoals Cicero Zorggroep, ZOwonen, INNOVO en de verenigingen van Amstenrade.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio