16.3 C
De Bilt

Nieuw platform over gezond en vitaal ouder worden feestelijk gepresenteerd

Het aantal ouderen in Nederland neemt toe. Daarnaast wordt verwacht dat ouderen steeds langer thuis blijven wonen en vitaal blijven. Zingeving, betekenisvol meedoen, zelfstandigheid, zelfredzaamheid en regie over het eigen leven houden, zijn daarbij belangrijk. Om gezond en vitaal ouder te worden is (vroegtijdige) hulp én de juiste informatie onmisbaar. Dat biedt het nieuwe platform www.vitaalin046.nl; een bron van informatie voor alle volwassenen van 50 jaar en ouder in de Westelijke Mijnstreek. Op 22, 23 en 24 mei wordt het platform tijdens een feestelijk programma gepresenteerd aan de inwoners van respectievelijk Geleen, Sittard en Beek.

U bent welkom op maandag 22 mei van 10.00 tot 12.30 uur in Wijksteunpunt De Linde in Geleen, dinsdag 23 mei van 10.00 tot 12.30 uur in Wijksteunpunt Gelderhof in Sittard of woensdag 24 mei van 14.00 tot 16.30 uur in Stegen 35 in Beek. Ook wethouder Ivo Tillie van gemeente Sittard-Geleen en wethouder Thijs van Es van gemeente Beek zijn (digitaal) aanwezig om het belang van gezond en vitaal ouder worden te bekrachtigen. Na de feestelijke opening kunt u onder het genot van een kop thee/koffie en gebak de mogelijkheden van Vitaalin046.nl gaan ontdekken. Tevens zijn er leuke prijzen te winnen met een tombola. Aanmelden is niet nodig, u kunt vrij binnenlopen.

Over Vitaalin046.nl

Op Vitaalin046.nl leest u nieuws, artikelen en ervaringsverhalen en ziet u filmpjes over uiteenlopende thema’s. Er is bijzondere aandacht voor meedoen in de samenleving, anderen ontmoeten, blijven bewegen, een gezonde leefstijl, vrijwilligerswerk en mantelzorg. Ook onderwerpen zoals dementie, digitale vaardigheid bevorderen, ondersteuning bij geld- en regelzaken, laatste levensfase en afscheid komen aan bod. Allemaal belangrijke thema’s voor alle 50-plussers.

Doe mee

Behalve informatie lezen is actief meedoen essentieel. Uiteenlopende activiteiten en doorlopend (ondersteuning)aanbod in de regio 046 ontdekt u op de pagina ‘doe mee’. U kunt deelnemen aan cursussen, anderen ontmoeten op verschillende locaties bij u in de buurt, informatie(steun)punten bezoeken, luisteren naar beroepskrachten tijdens themabijeenkomsten of meedoen aan beweeginitiatieven. Deelname is meestal gratis. Ook voor beroepskrachten is Vitaalin046.nl een handige informatiebron ter ondersteuning of verwijzing van hun patiënten en cliënten.

Van iedereen, voor iedereen

Het doel van het platform Vitaalin046.nl is om alle 50-plussers uit de regio 046 vroegtijdig te informeren zodat ze veerkrachtig om kunnen gaan met veranderingen in hun leven naarmate ze ouder worden. Samen met hun omgeving, met de focus op eigen regie. De informatie op het platform wordt aangeboden door de verschillende organisaties van het sociaal werk van MIK & PIW Groep en samenwerkende partners in de Westelijke Mijnstreek. Iedereen in de regio 046 – van inwoner en beroepskracht tot mantelzorger en vrijwilliger – kan een bijdrage leveren in de vorm van nieuws, activiteiten, tips of ervaringsverhalen. Hoe? Dat leest u op de website www.vitaalin046.nl. Samen staan we sterker voor een gezonde, vitale toekomst.

Vitaalin046.nl is een initiatief van het sociaal werk van MIK & PIW Groep. De coördinatie is in handen van het Knooppunt Informele Zorg.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio