20.3 C
De Bilt

Aanmoediging Olympische sporters ook in Sittard-Geleen op Arriva-bussen

In Sittard-Geleen rijden tijdens de Olympische en de Paralympische Spelen – die van 23 juli tot 5 september plaatsvinden in Japan – drie Arriva-bussen met een aanmoediging voor drie Olympische sporters uit Sittard-Geleen. Het gaat om handbalster Inger Smits, mountainbiker Milan Vader (beiden Olympische Spelen) en om rolstoeltennisser Sam Schröder (Paralympische Spelen).

Olympische sporters

In samenwerking tussen Arriva en een aantal Limburgse gemeenten ‘rijden’ in totaal ruim tien sporters met Limburgse roots – onder wie dus het drietal uit de gemeente Sittard-Geleen – de komende zes weken mee met busvervoerder Arriva door de provincie Limburg.

Door de coronapandemie verlopen de Olympische en Paralympische Spelen en de voorbereidingen daarop voor alle sporters anders dan gebruikelijk. Zo is er in veel gevallen geen officieel uitzwaaimoment, blijven de tribunes leeg bij de sportevents in Japan en kunnen er geen ontmoetingen plaatsvinden tussen de sporters en hun fans.

Topprestatie leveren

,,Een reden te meer voor het gemeentebestuur om onze Olympische sporters die de afgelopen jaren alles op alles hebben gezet om zich – niet altijd in gemakkelijke omstandigheden – te kwalificeren voor de Spelen, te steunen,” stelt wethouder Andries Houtakkers (Sport). ,,Dat verdienen ze. Ondanks het feit dat de Olympische en de Paralympische Spelen minder groots en uitbundig zullen zijn dan gebruikelijk, moeten de atleten wel even grote inspanningen doen om een topprestatie te kunnen leveren.”

De volgende sporters, die allen een band hebben met de gemeente Sittard-Geleen, zullen de komende weken in actie komen in Japan en met foto en aanmoediging zichtbaar zijn op de bussen van Arriva:  

  • Milan Vader (mountainbike), woont en traint op Watersley Sports & Talentpark in Sittard
  • Inger Smits (handbal), geboren en opgegroeid in Geleen 
  • Sam Schröder (rolstoeltennis) opgegroeid in Geleen 

Wethouder Houtakkers hoopt dat deze olympische sporters een inspiratiebron vormen voor veel jonge talenten en ook voor anderen om in deze sportzomer ook zelf te blijven bewegen ((#sportmeedezezomer).

Limburg voor Limburg

Door de samenwerking met Arriva wil de gemeente Sittard-Geleen daarnaast ook aandacht vragen voor het programma Limburg voor Limburg. Arriva en de provincie Limburg trekken in dit initiatief samen op omdat zij het belangrijk vinden dat alle kinderen de mogelijkheid hebben om bijvoorbeeld te kunnen sporten, muziekles te kunnen volgen of een museum te kunnen bezoeken. Met dit initiatief ondersteunt Arriva, samen met de provincie Limburg en de gemeente Sittard-Geleen, een breed scala aan sportactiviteiten: wielrennen, paardensport, triatlon, handbal, atletiek, basketbal, maar ook handboogschieten, judo, tafeltennis, turnen en volleybal. Ook hoort het vervoer van leerlingen naar een sportevenement tot de mogelijkheden. 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio