6.6 C
De Bilt

Onderzoek naar cocaïnewasserij in volle gang Sittard

Sittard – Het (technische) onderzoek door experts van het Landelijke Faciliteit Ondersteuning Ontmantelen naar een cocaïnewasserij in Ophoven is nog in volle gang. De politie doet een oproep aan getuigen om zich te melden.

Explosie
Maandagavond rond 22.00 uur kregen de hulpdiensten melding van rookontwikkeling bij het pand. Brandweer en politie waren daar aanwezig toen een explosie binnen in het pand plaatsvond. Daarbij raakte niemand gewond. Wel raakte de voorgevel ontzet, wat zorgde voor een instabiele situatie waardoor hulpverleners niet naar binnen konden.

Wasserij
Uit eerste bevindingen van de gealarmeerde hulpdiensten bleek dat er in het pand vermoedelijk een cocaïnewasserij was gevestigd. De politie heeft contact gehad met de eigenaar van het pand. Daarnaast hebben agenten woensdag een buurtonderzoek gehouden in de omgeving van het pand in Ophoven.

Technisch onderzoek
Bouwinspecteurs van de gemeente Sittard-Geleen hebben dinsdag eerst onderzoek gedaan naar de veiligheid van het pand. Vervolgens zijn experts van het team Landelijke Faciliteit Ondersteuning Ontmantelen (LFO) gestart met een technisch onderzoek. Naar verwachting zal dit nog de hele middag in beslag nemen. Het pand en terrein blijven voorlopig afgesloten.

Getuigenoproep
De politie wil in het belang van het onderzoek graag meer duidelijkheid krijgen over activiteiten in en rondom het pand. Getuigen die meer informatie kunnen geven over wie er op welke tijdstippen een bezoek brachten aan het pand, of over welke voertuigen daarbij gebruikt werden, worden vriendelijk verzocht zich te melden.

Deel uw informatie voor het onderzoek van de recherche met de politie via 0900 – 88 44. Ook kunt u anoniem informatie delen via 0800 – 7000.

spot_img

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

spot_img

Nieuws uit deze regio