22.4 C
De Bilt

lid Outwal Motorcycle Gangs ‘Satudarah’ aangehouden

Geleen – De politie heeft dinsdag een man aangehouden op verdenking van afpersing en zware mishandeling van een vrouw uit Geleen

De verdachte, lid van OMG ‘Satudarah’ chapter Geleen, is 25 jaar en komt uit Geleen.

2015

De zaak speelde in 2015, toen het slachtoffer nog in Geleen woonde. Ze liep destijds in haar woning  zware  verwondingen op. Het vermoeden bestaat dat het slachtoffer en haar man, voordat de mishandeling plaatsvond, reeds enige tijd afgeperst werden door OMG ‘Satudarah’

Eerdere aanhouding

Een week geleden vond in dit onderzoek ook al een aanhouding plaats. Toen werd een man van 31 jaar uit Geleen aangehouden. Deze zit nog steeds vast.

Outlaw Motorcycle Gangs

Leden van Outlaw Motorcycle Gangs (OMG’s) zijn regelmatig in verband te brengen met zware criminaliteit die de samenleving ondermijnt en met normoverschrijdend gedrag. Zij maken zich schuldig aan ernstige (gewelds)misdrijven, zoals drugs- en wapenhandel, brandstichting, intimidatie, afpersing en fraude. Ook is sprake van onderlinge rivaliteit tussen OMG’s. Daarbij wordt grof geweld niet geschuwd. Dit tast de veiligheid van burgers en ondernemers aan.

Veel instanties

Politie, Openbaar Ministerie, lokaal bestuur, Belastingdienst, FIOD en KMar hebben hier extra aandacht voor. Iedereen dient zich namelijk aan wet- en regelgeving te houden. Met bestuurlijke maatregelen, strafrechtelijke vervolging en het onderzoeken van mogelijkheden voor een civielrechtelijk verbod, wordt verborgen criminaliteit die de samenleving ondermijnt aangepakt en de schijnbare onaantastbaarheid van OMG’s doorbroken. De strategie behelst onder meer een strafrechtelijke aanpak bij misdrijven en delicten, zoals witwassen, handhaving in de publieke ruimte en het vergroten van de weerbaarheid van bestuur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio