20.3 C
De Bilt

Tijdelijke opvang asielzoekers in Stein

Nederland heeft te maken met een flinke toestroom aan vluchtelingen en asielzoekers uit verschillende delen van de wereld. Dit zijn mensen die onder de meest vreselijke omstandigheden hun huis moesten verlaten. Deze mensen komen aan bij het aanmeldcentrum in Ter Apel. Hier is veel te weinig ruimte om iedereen een veilige plek te bieden. Het kabinet heeft de opvang daarom uitgeroepen tot nationale crisis. Het COA doet daarbij een dringend beroep op gemeenten om asielzoekers tijdelijk op te vangen, terwijl zij aan een structurele oplossing werken.

Stein helpt

“Als college van Burgemeester en Wethouders is het onze maatschappelijke plicht om te helpen waar we kunnen. Want in Stein staan we voor een ander klaar. Deze mensen kunnen we niet op stoelen of buiten laten slapen. Dat is onmenselijk. Daarom heeft het college van B&W besloten om tijdelijk 50 asielzoekers op te vangen”. Aldus burgemeester Leurs-Mordang.

Opvanglocatie asielzoekers

Deze 50 mensen worden van woensdag 13 juli tot en met zaterdag 1 oktober 2022 tijdelijk opgevangen in het voormalige zalencentrum Vivaldi achter het gemeentehuis. Hiervoor verhuizen team Wijkbeheer en stichting Verrassingsdag tijdelijk naar een alternatieve locatie. Overdag zijn er medewerkers van de gemeente en de Veiligheidsregio aanwezig, ook in de nacht is er begeleiding.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio