20.3 C
De Bilt

Samenwerking Watersley en gemeente Sittard-Geleen

Sittard-Geleen – Watersley Sports en talentpark en de gemeente Sittard-Geleen hebben een partnerovereenkomst getekend. Daarmee onderstrepen de twee instanties de al bestaande samenwerking en geven aan dat deze in de toekomst kan worden uitgebreid. De ondertekening van de overeenkomst vond plaats op de nieuwe pump-track van Watersley, die komend weekeinde voor het eerst officieel gebruikt wordt tijdens het Open NK pumptrack.

Gemeente Sittard-Geleen

Voor de gemeente Sittard-Geleen zijn de ontwikkelingen op Watersley van grote toegevoegde waarde, zo vindt het college van B&W dat bij de ondertekening vertegenwoordigd was door de wethouders Pieter Meekels (stedelijke ontwikkeling) en Andries Houtakkers (sport). De gemeente ziet die toegevoegde waarde enerzijds op het gebied van sport en sportstimulering en anderzijds door de kwalitatieve impuls die aan het gebied en de omgeving gegeven wordt.

Joop Petit memoreerde bij de ondertekening dat de ontwikkelingen in het gebied van belang zijn voor de aantrekkelijkheid van de wooncampus, waardoor zowel topsporters als jonge talenten zich vestigen bij het voormalige klooster aan de rand van Munstergeleen.

Samenwerking met Watersley

De samenwerking werd bezegeld midden op de nieuwe pumptrack. Die doet in het weekeinde van 16 en 17 juli dienst als baan voor het open Nederlands kampioenschap. Op zaterdag zijn vrije trainingen. Op zondag 17 juli beginnen de kwalificatiewedstrijden om 11.30 uur. De finales zijn gepland vanaf 15.00 uur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio