10.1 C
De Bilt

Gemeente Stein werkt aan toekomstbestendige verenigingen en stichtingen

De gemeente Stein kent een bruisend verenigingsleven. Dit willen we graag zo houden. Samen met verenigingen en stichtingen gaat de gemeenste aan de slag met het vitaler maken van de verenigingen en stichtingen. Hiervoor roept de gemeente hen op de “De Vitale Club” vragenlijst in te vullen op www.devitaleclub.nl/stein. De vragenlijst geeft inzicht in de uitdagingen, ambities en behoeften van verenigingen en laat de gemeente hen nóg beter ondersteunen.

Maatschappelijke waarde

De laatste jaren krijgen verenigingen te maken met tal van uitdagingen, denk aan de coronacrisis, teruglopende ledenaantallen, minder inkomsten, vergrijzing en de energiecrisis. “Vitale verenigingen en stichtingen zijn van grote maatschappelijke waarde in de gemeente. Het is niet alleen de plek om te sporten of creatief bezig te zijn, maar ook een ontmoetingsplek. Daarom is het zo belangrijk dat de verenigingen in onze gemeente vitaal blijven. Samen werken we aan een vitaal en toekomstbestendig verenigingsleven in de gemeente Stein.”- Wethouder Joep Ummels.

Resultaten van het onderzoek gemeente Stein

Met Devitaleclub.nl krijgen verenigingen inzicht hoe ze er vitaal voor staan en kunnen ze zich beter op de toekomst voorbereiden. De gemeente krijgt naast inzicht in de vitaliteit van de vereniging ook inzicht in hun behoeften. Dit helpt bij het inzetten van nóg betere verenigingsondersteuning en bij het maken van verantwoorde keuzes.

Meer informatie

Lees er alles over op www.vitaleclub.nl/stein

spot_img

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

spot_img

Nieuws uit deze regio