11.5 C
De Bilt

Reactie op vragen over bereikbaarheid in Puth tijdens NK wielrennen

Om vragen te kunnen stellen over de bereikbaarheid van hun woning en/of onderneming tijdens het NK wielrennen 2023, vond maandag 15 mei jl. in de Raadzaal van het gemeentehuis in Schinnen een inloopavond plaats van de gemeente Beekdaelen . Ook werd er aandacht gevraagd voor het aanwijzen/inrichten van parkeergelegenheid in de directe omgeving van de kern Puth. De plaatselijke omloop van het NK wielrennen op 24 en 25 juni in Sittard-Geleen voert deels over het grondgebied van Beekdaelen, namelijk door Doenrade en Puth.

Vragen over bereikbaarheid

Naar aanleiding van de vragen reageert de organisatie van het NK wielrennen als volgt:

  • Om de bereikbaarheid van Puth tijdens het NK wielrennen te optimaliseren, zal de Kempkensweg in Puth gedurende het hele weekend van 24 en 25 juni opengesteld (beide zijden) zijn voor gemotoriseerd verkeer.
  • Daarnaast wordt er parkeergelegenheid ingericht in een gedeelte van het weiland aan de Kerkweg in Puth (vanuit Puth richting Schinnen het eerste weiland aan de linkerhand). Daarbij geldt een parkeerverbod in de straat Aan het Lindjen in Puth van 24 juni 07.00 uur tot en met 25 juni 19 uur.
  • Er zijn tijdsblokken ingepland waarin het parcours open kan voor verkeer:

Tijdsblokken zaterdag 24 juni:

Vóór 08:15 / 12:00-14:15 / 16:30-17:00 uur

Tijdsblok zondag 25 juni:

12:00-13:30 uur

  • Verspreid over het parcours zijn oversteekplaatsen.

Voor de laatste stand van zaken omtrent routes en het programma wordt geadviseerd de website www.nkwielrennen.com te raadplegen.

Omwonenden en ondernemers die nog vragen hebben kunnen een mail met hun contactgegevens sturen naar: nkwielrrennen@sittard-geleen.nl.

<< Einde persbericht

Op bijgevoegde afbeelding het rood omlijnde perceel waar parkeergelegenheid wordt ingericht tijdens het NK wielrennen op 24 en 25 juni 2023.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio