16.1 C
De Bilt

Wiesnfest in Sittard kijkt terug op geslaagd verloop Oktoberfeesten

Sittard – Op 22 oktober ging het Wiesnfest in Sittard van start onder de kreet: “Jetzt geht’s los”. Eindelijk kon deze traditie volop gevierd worden, hoewel ook hier niet aan toegangscontrole viel te ontkomen. Dat mocht de pret bij het grote aantal bezoekers echter niet drukken, die allemaal afkwamen op de Brand Alm Open-Air Wiesn, de Zuidlease Biergarten  en de kermis.

Brand Alm Open-Air

Op deze Wiesn konden bezoekers zes dagen lang genieten van topartiesten en bands die in de afgelopen 15 jaar tijdens het Oktoberfeest Sittard de revue hadden gepasseerd. Zij waren te zien op een groot podium, compleet met een spectaculaire lichtshow. Natuurlijk vloeide de drank rijkelijk en waren er volop lekkere hapjes. De Wiesn was handig opgezet met enorme overkappingen, waardoor mensen wel droog konden staan, maar toch buiten stonden.

Wiesnfest in Sittard
Wiesnfest in Sittard – Foto: Wesley Weijers – © Regio Online

Kermis Wiesnfest

De kermis op het Wiesnfest was dit jaar niet zoals gebruikelijk door de hele stad gesitueerd, maar uitgezet op de Schootsvelden in Sittard. Hierdoor waren alle drie de evenementen los van elkaar, maar toch op niet al te grote afstand van elkaar.

Zuidlease Biergarten

De Biergarten was als vanouds de plek voor bier en feest, dat vooral door de live muziek extra sfeer kreeg natuurlijk. Daarnaast waren er volop lederhosen en dirndels te ontdekken. Gisteren werd het feest afgesloten en kon de organisatie terugkijken op een geslaagde versie.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio