7.4 C
De Bilt
maandag, 27 maart 2023

Winnende ontwerpen murals Geleen bekend

Geleen – Vorige week werden de stemmen geteld voor de murals op de Julianatunnel. Inwoners hebben gedurende twee weken hun voorkeuren kunnen doorgeven. Daarna waren de leden van de werkgroep aan de beurt. Het werd een nek-aan-nekrace. De inwoners hebben de doorslag gegeven.

Uitslag

Maar liefst 1388 inwoners hebben online gestemd. Voor het ontwerp met als thema ‘mijnverleden’ kregen twee schetsen evenveel stemmen. Aangezien de inwoners zoveel betrokkenheid hebben getoond, heeft de werkgroep besloten om hun stem zwaarder te laten wegen. De winnaar is kunstenaar Erwtje geworden met zijn 3D-versie van de luchtdruktrein.

Erwtje mijnverleden
Erwtje mijnverleden – Beeld: Limburg Murals

De uitslag voor de schets over innovatie was duidelijk. De inwoners en leden van de werkgroep lagen mooi op een lijn. Nash mag zijn ontwerp waarop een (trotse) jongen door zijn verrekijker naar de toekomst van Geleen kijkt, gaan uitvoeren.

Vervolg

Nu de uitslag bekend is, worden een aantal praktische vervolgstappen in gang gezet en wordt zo snel mogelijk samen met de kunstenaars gekeken wanneer de uitvoering kan plaatsvinden.

Initiatiefnemers murals

Deze murals maken onderdeel uit van het overall project ‘Limburg Murals’, een initiatief van Stichting Limburg Straalt, gesteund door de Provincie Limburg en in samenwerking met gemeente Sittard-Geleen, Stadslabs Sittard Geleen en de werkgroep Mijnverleden Staatsmijn Maurits.

spot_img

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

spot_img

Nieuws uit deze regio