4.3 C
De Bilt

Woning Dieteren gesloten na aantreffen hennepplantage

Burgemeester Jos Hessels heeft een woning aan de Monseigneur Lijnenstraat te Dieteren voor drie maanden gesloten vanwege overtreding van de Opiumwet.

Vondst hennepplantage in Dieteren

In de schuur behorend bij de woning gelegen aan Monseigneur Lijnenstraat 9 te Dieteren is op 7 juli 2022 een in werking zijnde hennepplantage aangetroffen. Daarnaast is in de woning een hoeveelheid gedroogde henneptoppen inclusief steel gevonden.

Illegaal, strafbaar en hoge pakkans

Burgemeester Hessels: “Het verbouwen van hennep en het in bezit hebben van goederen ten behoeve van georganiseerd hennepteelt zijn verboden. Hennepteelt lijkt in eerste instantie misschien onschuldig en een snelle manier om geld te verdienen. Wat veel mensen echter niet beseffen bij het maken van de keuze om dergelijke illegale
praktijken uit te halen, is dat de pakkans groot is. En we blijven hier bovenop zitten. Deze praktijken accepteren we niet in onze gemeente.”

Woning gesloten voor 3 maanden

De woning is gesloten van woensdag 17 augustus 2022 t/m donderdag 17 november 2022. Deze sluiting is op de woning bekend gemaakt. Het is voor iedereen verboden deze woning en bijbehorend erf te betreden. De sluiting vindt plaats conform het Damoclesbeleid Echt-Susteren 2020.

spot_img

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

spot_img

Nieuws uit deze regio