14.9 C
De Bilt

Oude Bogerman college in Wommels verkocht door gemeente Súdwest-Fryslân

Wommels – Het college van burgemeester en wethouders heeft besloten om de verkoop en herbestemming van het voormalige schoolgebouw aan de Walperterwei in Wommels te gunnen aan projectontwikkelaar Blue Banner, op basis van de beste prijs-kwaliteitverhouding.

Wens vanuit de ‘Mienskip’

Het schoolgebouw aan de Walperterwei 8 in Wommels (Bogerman college) is al sinds 2018 niet meer in gebruik als onderwijslocatie. De gemeente Súdwest-Fryslân, eigenaar van het pand en de grond, wil op deze locatie woningen voor de doelgroep jongeren (starters) realiseren, een uitdrukkelijke wens van Doarpsbelang Wommels. Een enquête onder de jongeren in en rond Wommels liet zien dat er veel behoefte is aan woningen specifiek voor deze groep.

Openbare verkoopprocedure

In december 2020 startte de openbare verkoopprocedure. De procedure bestond uit een aanmeldingsfase (voorselectie) en een inschrijvingsfase. Na het doorlopen van de aanmeldingsfase zijn vijf partijen geselecteerd voor de inschrijvingsfase. Vier van de vijf geselecteerde partijen hebben voor de uiterste sluitingsdatum een plan en een bod ingediend.

Beoordeling plannen

De vier plannen werden beoordeeld door een speciale beoordelingscommissie: medewerkers van de gemeente én een afvaardiging van Doarpsbelang Wommels. Wethouder Mark de Man: “De samenwerking met Doarpsbelang Wommels is uniek te noemen! Nog niet eerder heeft de gemeente externe partijen op deze manier plannen mee laten beoordelen. We hebben hiervoor gekozen om de plannen zo goed mogelijk aan te laten sluiten op de wensen vanuit de ‘Mienskip’. Met het ingediende plan van Blue Banner denken we hier zeker aan te voldoen.”

Twintig starterswoningen

In het winnende plan van Blue Banner wordt uitgegaan van de realisatie van 10 huurappartementen in het hoofdgebouw en worden er 10 (grondgebonden) koopwoningen op het achterterrein gebouwd. Het gaat in totaal om 20 duurzame en energiezuinige woningen voor starters. De presentatie van het plan is terug te vinden op www.woneninsudwestfryslan.nl.

spot_img

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

spot_img

Nieuws uit deze regio