14.9 C
De Bilt

Bruggen de Zwette in Sneek openen weer voor de zomervakantie

Vanaf vandaag draaien de twee bruggen aan de Zwette zes weken lang van donderdag t/m zondag tussen 9.00 en 20.00 uur. Zondag 21 augustus is de laatste dag. Het gaat om de Zwettebrug (Kapelstraat-Jachthavenstraat) en de Laatste Stuiverbrug (Looxmagracht-2e Oosterkade). Door deze bruggen te bedienen ontstaat er een rechtstreekse verbinding van de Zwette met de Prins Hendrikkade en de Houkesloot.

Bruggen

Sloepen en motorboten met een doorvaarthoogte tot anderhalve meter kunnen gebruik maken van de bruggen, die op afroep worden bediend door brugwachters van AB Vakwerk. Vanmorgen om 10.00 uur lagen er al bootjes klaar voor de allereerste brugopening van het seizoen, die werd gedraaid door wethouder Bauke Dam:

“Na het succes van vorig jaar ben ik blij dat we het initiatief van Waterstad Sneek ook dit jaar een vervolg kunnen geven. De insteek van Stichting Waterstad Sneek en de gemeente Súdwest-Fryslân is om de grachten van Sneek nog beter bevaarbaar te maken, en daarmee de stad beter bereikbaar voor de watersporter. We gaan voor een mooie zomer met veel watersportplezier.”

Bruggen Zwette
Foto: gemeente Súdwest-Fryslân

Afgelopen jaar zijn de ervaringen van het vaarpubliek, de bewoners van de stad en de bedieners van de bruggen in kaart gebracht. De uitkomsten van de enquête waren overwegend positief. De tijdelijke vaarroutes zijn te vinden op www.waterstadsneek.nl.

spot_img

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

spot_img

Nieuws uit deze regio