15.7 C
De Bilt

Controle bedrijventerrein Lemsterhoek in De Fryske Marren

Op dinsdag 25 oktober vond een controle plaats door gemeente De Fryske Marren, in samenwerking met de FUMO en politie, op het bedrijventerrein Lemsterhoek in Lemmer. Doel van de controle was om de informatiepositie van de gemeente te vergroten. Daarbij werd gecontroleerd op mogelijke ondermijnende criminaliteit en er werd onderzocht of de handelingen van de bedrijven in overeenstemming zijn met het daar geldende bestemmingsplan. Ook werd gekeken of er bouw-, brandveiligheid-, milieu- en/of overige overtredingen plaatsvonden. Dit bedrijventerrein is als eerste gecontroleerd in de gemeente.

Landelijke toename ondermijning

Ondermijnende criminaliteit komt steeds vaker voor in ons land. Aanleiding voor de controle is deze landelijke toename. Gemeente De Fryske Marren wil voorkomen dat ondernemers in onze gemeente hier last van krijgen. Dit is dan ook één van de doelstellingen die is opgenomen in ons Integraal Veiligheidsplan. Een veilig en leefbaar bedrijventerrein is belangrijk om goed te kunnen ondernemen.

Goed om controles bedrijventerrein te blijven houden

Burgemeester Fred Veenstra: “Criminele activiteiten vinden helaas overal in het land plaats. Gezien de toename van ondermijning is het goed om als gemeente de vinger aan de pols te houden en te weten wat zich op onze bedrijventerreinen afspeelt. Ondermijning wordt niet getolereerd. Deze controles geven een duidelijk signaal.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio