5 C
De Bilt

De Fryske Marren stap dichter bij “Fairtrade Gemeente”

De fryske Marren – Op dinsdag 8 mei reikte wethouder Johannes van der Pal van gemeente De Fryske Marren zestien Fairtrade certificaten uit aan winkels, restaurants, bedrijven en maatschappelijke organisaties. De uitreiking vond plaats in It Bûterhûs aan de Van Swinderenstraat in Balk. Met de uitreiking van de Fairtrade certificaten is gemeente De Fryske Marren weer een stap dichter bij de titel ‘Fairtrade Gemeente’.

Uitreiking Fairtrade certificaten

De fairtrade certificaten werden uitgereikt aan: It Bûterhûs, Het Geschenkenhuis, Restaurant Paviljoen Badmeester Keimpe, Landgoed hotel Welgelegen, basisschool De Bolster, reisbureau Native Travel, Haskestaete Makelaars, AVK Plastics, Juwelier Arie de Koning, de Doopsgezinde gemeente Balk-Woudsend, de Protestantse gemeente Balk, Bezoekerscentrum Mar en Klif, Wijnhuis Tijsma, Spar Flapper (in Bakhuizen), Brasserie De Mallemok en Rabobank Balk. Eerder ontving een deel van de supermarkten in De Fryske Marren al een Fairtrade certificaat.

Fairtrade in De Fryske Marren

‘Wij zijn verheugd dat de aanwezige bedrijven en organisaties fairtrade producten gebruiken of verkopen en daarmee maatschappelijk verantwoord ondernemen. Als gemeente hechten wij veel waarde aan duurzaamheid en willen wij maatschappelijke partijen en ondernemers faciliteren en inspireren naar een duurzaam 2030. Het is belangrijk dat organisaties dit uitdragen, zodat anderen ook worden geïnspireerd. Daarom ondersteunen wij de werkgroep Fairtrade Gemeente De Fryske Marren met de campagne. De werkgroepleden bevorderen dat onder andere winkels, bedrijven, organisaties en scholen fairtrade producten gebruiken en/of verkopen’, aldus wethouder Van der Pal, die verder waarderende woorden uitsprak naar de leden van de werkgroep.
Werkgroep Fairtrade Gemeente In De Fryske Marren kun je op steeds meer plekken kiezen voor fairtrade producten, ofwel producten die zijn ingekocht onder eerlijke handelsvoorwaarden. Dit is grotendeels te danken aan de inzet van de werkgroep Fairtrade Gemeente De Fryske Marren. Deze lokale werkgroep, bestaande uit inwoners, zet zich in om de titel ‘Fairtrade Gemeente’ te behalen. Bij voldoende gecertificeerde organisaties krijgen wij de eervolle titel ‘Fairtrade Gemeente’. Meer informatie over Fairtrade Gemeente vindt u op www.fairtradegemeenten.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio