13.3 C
De Bilt

Geslaagde beleefmiddag op RSG Simon Vestdijk

Harlingen – Afgelopen donderdag 2 februari heeft RSG Simon Vestdijk bijna tweehonderd leerlingen ontvangen om kennis te maken met de school. Het doel was om leerlingen van de basisscholen uit de buurt een goed beeld te geven van hoe het onderwijs eruit ziet hier op school. Veel leerlingen waren al een keer eerder geweest,

Beleefmiddag

De beleefmiddag is begonnen met een opening in de kantine met een kennismaking en alvast wat vragen wat de leerlingen verwachten van de school. Door middel van een filmpje die de huidige leerlingen uit de leerlingenraad zelf hadden gemaakt werden de basisschoolleerlingen enthousiast gemaakt over een schooldag.

MicrosoftTeams-image. Foto: Simon Vestdijk

Vervolgens gingen de kinderen drie verschillende workshops volgen waarbij ze bijvoorbeeld gingen fitnessen of juist creatief aan de slag bij het vak tekenen. Ook kregen ze inzicht in het inplannen van een schooldag en heeft een aantal collega’s met hun groepen besproken wat nou eigenlijk ‘groepsdruk’ is en welke (onzichtbare) regels er horen bij een groep.

MicrosoftTeams-image. Foto: Simon Vestdijk

Na de workshops werd de middag afgesloten en gingen de leerlingen enthousiast naar huis. Voor de leerlingen en hun ouders/verzorgers is er op donderdag 9 februari tussen 19.00-20.00 nog een voorlichtingsavond op RSG Simon Vestdijk en op donderdag 23 februari kan iedereen nog langs komen tussen 19.00-21.00 op onze Last Minute. Op die avond is er een kleine markt in de kantine waar iedereen welkom is voor de laatste vragen!

MicrosoftTeams-image. Foto: Simon Vestdijk
spot_img

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

spot_img

Nieuws uit deze regio