1.6 C
De Bilt

Het regent gratis regentonnen in Súdwest-Fryslân!

Gemeente Súdwest-Fryslân start 1 maart om 9:00 uur met een gratis circulaire regentonnenactie. Omdat het klimaat verandert en het heter, droger en natter wordt, helpt de gemeente inwoners om hun eigen huis en tuin klimaatbestendiger te maken.

“Met een regenton kun je water opvangen en hergebruiken. Daarmee bespaar je kraanwater én geld. En tijdens hevige regenbuien komt er veel water via de regenpijp het riool in. Soms is dit zo veel dat het riool overbelast raakt en kan het riool overstromen. Met een regenton help je de overlast te verminderen. Door de regentonnen ook nog eens te maken van afval, creëren we een ultieme win-winsituatie. Met deze laagdrempelige regelingen, helpen we inwoners om te verduurzamen en zijn we ook als gemeente beter bestand tegen klimaatveranderingen”, vertelt wethouder Michel Rietman.

Van afval naar regentonnen

De gemeente Súdwest-Fryslân vindt het belangrijk dat er zoveel mogelijk materialen worden hergebruikt. De gratis regenton van 230 liter is gemaakt van afval uit de gemeente. Omrin sorteert al het plastic uit het afval. Hiervan maken zij korrels en van de plastic korrels maken zij een regenton. Afval wordt daarmee een grondstof voor een nieuw product.

Gratis regenton aanvragen

Vanaf 1 maart om 9:00 uur kunnen inwoners via swf.frl/water per adres één gratis circulaire regenton aanvragen. Inwoners die geen e-mailadres hebben of het lastig vinden om digitaal een regenton aan te vragen, kunnen bellen naar 14 0515 (ma t/m vrij tussen 9:00 – 16:00 uur). Wanneer de 2.720 uit afval vervaardigde regentonnen op zijn, kunnen inwoners 50 euro korting krijgen op regentonnen bij deelnemende bouwmarkten en tuincentra. Deze kortingsactie start op 1 april 2024, een maand na de start van de regentonactie. De voorwaarden en meer informatie staan op www.swf.frl/water.

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio