14.4 C
De Bilt
donderdag, 23 maart 2023

Lionsclub Balk, Tusken Mar en Klif in actie voor Oekraïense vluchtelingen

Lionsclub Balk, Tusken Mar en Klif heeft fietsen overhandigd aan verschillende opvanglocaties van Oekraïense vluchtelingen. De fietsen zijn ingezameld door Bike Totaal Bas 2Wielers en leden van de Lionsclub. Alle fietsen zijn nagekeken en zo nodig gerepareerd, zodat de gebruikers er veilig op kunnen fietsen.

Lionsclub helpt samen met ondernemers

De fietsen zijn geschonken aan vluchtelingenopvang in De Oorsprong te Sint Nicolaasga, waar 60 inwoner uit Oekraïne gehuisvest zijn. Deze opvang werkt samen met de opvanglocatie Landhotel De IJsvogel ook gevestigd in Sint Nicolaasga en Hotel Welgelegen in Harich.

Johan Boesjes, Lions lid: “Het gaat om fietsen die technisch weer helemaal in orde zijn en waar gretig gebruik van wordt gemaakt. Het is prachtig te ervaren hoe onder andere kinderen een fiets in ontvangst nemen en je in het Engels bedanken!”

Vaartocht Oekraïense vluchtelingen bij de Galamadammen

Naast het fietsenproject heeft de Lionsclub twee vaartochten met bewoners van de opvanglocatie Hotel Galamadammen mogelijk gemaakt. In samenwerking met rederij De Oorden hebben in totaal 110 Oekraïense vluchtelingen een aantal onvergetelijke uren op het water door gebracht.

IJnte Kooistra, Lions lid en vrijwilliger bij de opvang in Hotel Galamadammen; “Indrukwekkend om te ervaren dat je op deze wijze de mensen van een onvergetelijke middag kunt laten genieten. Vele hartverwarmende reacties.”

spot_img

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

spot_img

Nieuws uit deze regio