2 C
De Bilt

Sneekweekkermis: jury kiest favoriete attracties

“Een fantastische kermis met kwalitatief hoogwaardige attracties en voor Sneek veel primeurs”, aldus de publieksjury over de Sneekweekkermis. “Deze editie zet Sneek als kermisstad weer op de kaart.”

Jury

Zo viel het de jury op dat de attracties dit jaar anders zijn opgesteld. “Dichter op elkaar, waardoor het geheel een knussere uitstraling heeft. Zo loop je op een natuurlijke manier een rondje en pak je alle attracties mee.”

wethouder

Vanmiddag reikte wethouder Mark de Man van Súdwest-Fryslân de prijzen uit aan de eigenaren van de attracties die bij de jury, bestaande uit deskundigen en doorsnee kermisliefhebbers, het meest in de smaak vielen.

Attractie

In de categorie ‘grootvermaak’ won ‘Around the World’ van Johannes Dauphin uit Apeldoorn. De grote blikvanger is met 60 meter de hoogste attractie ooit in Sneek geplaatst. “Voor bijna alle leeftijden super leuk”, meldt de jury. “Een prachtig uitzicht over de stad. Trekt veel bezoekers die anders niet op de kermis komen. En ’s avonds mooi verlicht.”

crazy jumbo

‘Crazy Jumbo’ van de maatschap Stroucken-Hendriks uit Voerendaal won in de categorie ‘kindervermaak’. “Vrolijk gekleurde molen met lachende kinderen”, aldus het juryrapport. “Ouders kunnen meevliegen. Leuk concept, ook al doordat je zelf kunt bepalen hoe hoog je wil.”

Spel

Bij de ‘spel- en gokzaken’ was het lastiger kiezen. De oorkonde en de bloemen waren uiteindelijk voor ‘Pusher’ van Arnold Bruggink uit Groningen. “Meedoen aan dit aantrekkelijke spel vergt concentratie en goed nadenken”, aldus de jury. “Je raakt niet snel uitgespeeld. Er zijn fraaie prijzen te winnen. Attractie is qua uitstraling helemaal af.”

consumptiezaken

Ook in de categorie ‘consumptiezaken’ waren de verschillen klein. De jury koos uiteindelijk voor een oude bekende: de poffertjessalon van Angelique Korenblik uit Eefde, die ook vorig jaar de meeste punten haalde. “Zowel letterlijk als figuurlijk een lekker rustpunt te midden van alle kermisdrukte.”

spot_img

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

spot_img

Nieuws uit deze regio