10.6 C
De Bilt

Súdwest-Fryslân staat deze zomer vol Timmerdorpen

Súdwest-Fryslân – Het getimmer is deze zomer niet van de lucht in negen dorpen en steden in Súdwest-Fryslân. Want in IJlst, Makkum, Sneek, Heeg, Witmarsum, Molkwerum, Wommels, Bolsward en Workum zijn in juli en augustus weer veel kinderen creatief en sportief aan de slag in een eigen Timmerdorp.

 

Timmerdorp is een twee-, drie- of vierdaagse voor kinderen van 8 tot en met 12 jaar. Het staat voor gezelligheid, creativiteit en samenwerken. De kinderen bouwen met pallets, spijkers en touwen hun eigen hut. Vrijwilligers zien erop toe dat het bouwen veilig gebeurt.

Activiteiten

Naast het timmeren en zagen organiseren de werkgroepen in samenwerking met de buurtsportcoaches van de gemeente Súdwest-Fryslân ook diverse sport- en spelactiviteiten, zoals een survival, pijl- en boogschieten (zogeheten ‘archery tag’), kratstapelen, spijkerslaan en voetbal.

Nieuw dit jaar zijn de Timmerdorpen in IJlst en Wommels. Jammer is dat er deze zomer geen Timmerdorpen zijn in Warns en Kimswerd, omdat er te weinig vrijwilligers zijn voor de werkgroepen.

 

Waar en wanneer zijn de Timmerdorpen dit jaar?

De Timmerdorpen vinden plaats op de volgende locaties in Súdwest-Fryslân:

  • IJlst op 23, 24 & 25 juli, ijsbaan, Sudergoweg 1
  • Makkum op 24, 25 & 26 juli, Gedempte Putten 24
  • Sneek op 25, 26 & 27 juli, ijsbaan, Leeuwarderweg 91
  • Molkwerum op 24, 25 & 26 juli, veldje naast de basisschool, Westerich 1
  • Witmarsum op 24, 25 & 26 juli, Dôle 2
  • Heeg op 24, 25, 26 & 27 juli, bij de Pharshoeke
  • Wommels op 29 & 30 augustus, zwembad de Klomp
  • Workum op 29, 30 & 31 augustus, Súd 154 (op de hoek van de Stal)
  • Bolsward op 29, 30 & 31 augustus. Thomasstraat 2

 

Kinderen uit minimagezinnen mogen gratis meedoen

Deelname aan Timmerdorp kost €15 per kind. Betaling is per Timmerdorp verschillend, kijk op sport.sudwestfryslan.nl voor meer informatie over het aanmelden. Voor kinderen uit een minimagezin is dit evenement gratis. Zij hebben thuis een  brief met het aanmeldingsformulier ontvangen.

 

Opzoek naar vrijwilligers

De Timmerdorpen zijn voortdurend op zoek naar vrijwilligers (18+) die de kinderen willen begeleiden bij het bouwen van de hutten. Bent u deze enthousiaste vrijwilligers? Geef u dan op via het aanmeldformulier. Deze kunt u vinden onder het kopje ‘Wat moet u doen’. Als u zich opgeeft om vrijwilliger te zijn, dan hebben uw kinderen voorrang bij plaatsing (dit geldt niet voor de Timmerdorpen in Heeg en Wommels).

 

Meer weten en aanmelden voor een Timmerdorp deze zomer?

Kijk voor meer informatie op sport.sudwestfryslan.nl. Op sport.sudwestfryslan.nl kunt u ook uw kind(eren) aanmelden voor een Timmerdorp. Voor vragen kunt u ook contact opnemen met de Buurtsportcoaches via 14 0515 of stuur uw vraag naar sport@sudwestfryslan.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio