16.5 C
De Bilt

Van kerktoren naar kerktoren, op de fiets door Súdwest-Fryslân

Met het uitreiken van het eerste ‘QR-code bordje’ gaf wethouder Petra van den Akker in Oudega het officiële startschot aan de unieke kerkenfietsroute ‘Volg de Kerktorens van SWF’. De kerkenfietsroute nodigt fietsers uit voor een boeiende reis door de gemeente, waarbij de imposante kerktorens fungeren als navigatiepunten aan de horizon. Elke kerk langs de route vertelt een uniek verhaal over de rijke historie van de regio.

Kerktoren tot Kerktoren

Deze fietsroute, ontstaan uit een samenwerking tussen o.a. gemeente Súdwest-Fryslân, kerkeigenaren en beheerders en VVV Waterland van Friesland, toont niet alleen de prachtige kerkgebouwen in de regio, maar belicht tevens de culturele en historische waarde ervan.

Met een QR-bordje bij elke deelnemende kerk is een uniek element aan de fietsroute toegevoegd. Door het scannen van de QR-code op het bordje, openen bezoekers een digitale deur naar toegankelijke tekst met uitgebreide informatie over de kerk. Ook wanneer de kerkdeur gesloten is.

Wethouder Petra van den Akker: “Dit project is meer dan slechts een route op papier of een digitale verzameling van informatie. Het symboliseert ook onze samenwerking en toewijding aan het behoud van religieus erfgoed. Bovendien biedt dit initiatief niet alleen een prachtige manier om onze gemeente te verkennen, maar ook om ons bewustzijn van het culturele erfgoed te vergroten en de verhalen achter elke kerk te ontdekken.” Er zijn twee fietsroutes, een lange van 60 kilometer en een kortere van 40 kilometer. Beide routes zijn te vinden op de website van VVV Waterland van Friesland.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio