8.6 C
De Bilt

Visie voor recreatiegebied De Potten bij Sneek

Sneek – Recreatiegebied De Potten bij Sneek is toe aan een ‘kwaliteitsimpuls’. Daarom liet de gemeente Súdwest-Fryslân een gebiedsvisie maken waarin de ambities voor de periode tot 2030 zijn benoemd. De visie ligt tot en met 29 april ‘op inspraak’: bewoners, ondernemers en andere instanties kunnen er tot 30 april hun mening over geven.

De gebiedsvisie – opgesteld door de adviesbureaus ZKA Strategy en Bleeker Nauta Landschapsarchitecten – kwam tot stand na raadpleging van allerlei betrokkenen, onder wie agrariërs/grondeigenaren in het gebied, bewoners van Offingawier, tweede-woningbezitters van het villapark, woonarkbewoners en recreatieondernemers.

Volgens de gemeente is de visie nodig omdat het gebied gedateerd raakt en niet meer goed inspeelt op de wensen van de toekomstige recreant. De potenties van het gebied kunnen beter worden benut. De gebiedsvisie De Potten 2030 geeft hiervoor de richting aan.

Meer bezoeker naar Recreatiegebied De Potten

De verwachting is dat er het gehele jaar, dus ook buiten het watersportseizoen, meer bezoekers naar De Potten kunnen komen, door het gebied aantrekkelijker te maken, én balans aan te brengen tussen ecologie, economie en maatschappij.

Daarnaast is er aandacht voor de ontsluiting van het gebied. Inwoners van Offingawier ervaren verkeersdruk door De Potten. Er zijn inmiddels meerdere verkeerstellingen en onderzoeken gedaan naar de herkomst en de bestemming van het verkeer door het dorp.

Het blijkt dat het verkeer naar en van De Potten gemiddeld gezien maar een deel van alle verkeer door het dorp betreft. Met vertegenwoordigers van het dorp is dit besproken. Het college heeft op basis van de onderzoeken én het gesprek met het dorp besloten de ervaren verkeersdruk los te zien van de ambitie voor recreatiegebied De Potten.

De gebiedsvisie De Potten 2030 is digitaal te vinden op: https://sudwestfryslan.nl/publicatie/conceptambitie-de-potten-bij-sneek-ter-inzage

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio