23.7 C
De Bilt

Extra ondersteuning voor inwoners van De Fryske Marren bij de aanvraag van sociale voorzieningen en regelingen

Huishoudens krijgen door de stijgende kosten steeds meer moeite om de eindjes aan elkaar te knopen. Om inwoners te ondersteunen zijn er veel verschillende voorzieningen en regelingen. Niet iedereen maakt daar voldoende gebruik van. Woningcorporaties Dynhus, Accolade en gemeente De Fryske Marren hebben daarom de handen ineengeslagen om inwoners te helpen. Met behulp van de wijzer bekijken ze samen met de inwoner hoe zij zo optimaal mogelijk gebruik kunnen maken van de verschillende mogelijkheden.

Hulp bij aanvraag voorzieningen

Er zijn veel sociale voorzieningen, zoals toeslagen, vergoedingen, gemeentelijke minimaregelingen en speciale fondsen. Vaak weten mensen niet dat deze regelingen bestaan of hoe ze daar aanspraak op kunnen maken. ‘Yn gearwurking mei wenningboukorporaasjes wolle wy ús ynwenners sa goed mooglik stypje’, zegt Luciënne Boelsma, wethouder bij gemeente De Fryske Marren. ‘Mei de ynwenner besjogge wy hokker mooglikheden, regelingen en taslaggen der foar harren binne en freegje dy ek gelyk oan. Tegearre bringe wy oarde oan yn’e finansjele situaasje. Dat jout ynwenners oersjoch en ek rêst. “

Advies op maat

Via www.datgeldtvoormij.nl kunnen inwoners van De Fryske Marren eenvoudig zelf zien waar ze voor in aanmerking komen. Door het beantwoorden van enkele vragen, krijgen ze een advies op maat. Dit advies hangt af van de persoonlijke situatie, zoals het inkomen, eigen vermogen en de samenstelling van het huishouden.

Gratis adviesgesprek

Daarnaast kunnen inwoners via de website een gratis adviesgesprek aanvragen. Een speciaal daarvoor opgeleide adviseur van de gemeente bekijkt dan samen de inwoner welke regelingen en toeslagen voor hem of haar gelden. Deze worden ook gelijk aangevraagd, waardoor de inwoner er meteen voordeel van heeft. 

Over De Wijzer

De VoorzieningenWijzer is op 2 juni 2020 officieel door SchuldenlabNL opgenomen als een lokaal beproefd en effectief instrument om te zorgen dat mensen daadwerkelijk een beroep doen op voorzieningen waar ze recht op hebben. Inmiddels wordt De VoorzieningenWijzer op zo’n vijftig plekken in Nederland ingezet, waaronder in gemeente De Fryske Marren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio