2 C
De Bilt

Vroege diensten voor watergeven in Súdwest-Fryslân

Súdwest-Fryslân – De medewerkers van de buitendienst van de gemeente Súdwest-Fryslân beginnen hun werkdagen vanaf nu met vroege diensten om het groen en de sportvelden te beregenen. Sinds vorige week geldt in heel Fryslân een beregeningsverbod tussen 8 en 22 uur. Water verdampt overdag namelijk veel harder dan in de uren dat de zon niet schijnt.

Daarom starten de buitendienstmedewerkers van Súdwest-Fryslân al om 5.00 uur met het watergeven aan jonge bomen, struiken en vaste planten en het beregenen van sportvelden. Dat doen ze met water uit sloten en grachten.

Desnoods ’s nachts door

Waar het kan werken de buitendienstmedewerkers zelfs ’s nachts door. Dit geldt voor sportvelden die verder van de woningen afliggen. De gemeente probeert de geluidsoverlast van het pompen van het water zo klein mogelijk te houden.

Schade beperken

“Wy wolle skea oan it jonge grien safolle mooglik tefoaren komme en derfoar soargje dat de sportfjilden der it kommend spylseizoen wer goed by lizze”, zegt wethouder Mark de Man. Helaas lukt het niet al het groen in leven te houden. Het verzorgen van het eenjarig perkgoed (tijdelijke groen) in het Julianapark in Bolsward en het Wilhelminapark in Sneek neemt te veel tijd en zal niet meer worden beregend. Dit najaar plant de gemeente weer winterviolen in deze perken.

spot_img

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

spot_img

Nieuws uit deze regio