10.4 C
De Bilt

Wijk Eiland, Sneek gaat op de schop: sloop, nieuwbouw en extra huurwoningen.

Gemeente Súdwest-Fryslân en woningcorporatie Elkien maken de wijk Het Eiland in Sneek klaar voor de toekomst. Als de gemeenteraad op 14 maart instemt met het bestemmingsplan en het beeldkwaliteitsplan, kan Elkien het plan uitvoeren. Elkien sloopt dan de 322 oude huizen en bouwt er ongeveer 386 moderne, sociale huurwoningen voor terug.

Extra sociale huurwoningen in wijk Eiland

“Het Eiland is een prachtlocatie op steenworp afstand van het centrum van Sneek. We hebben een tekort aan sociale huurwoningen in heel Nederland, maar zeker ook in onze gemeente. Ik ben enthousiast dat we op het Eiland samen met Elkien de sociale huurwoningen niet alleen verbeteren maar er ook ongeveer 60 extra huurwoningen aan toe kunnen voegen. Hiermee komen we tegemoet aan de wens van onze inwoners voor meer sociale huurwoningen in Súdwest-Fryslân. Wel moeten we met uitbreiding goed kijken naar parkeeroplossingen en voldoende groen in de wijk zodat het fijn wonen blijft op Het Eiland.” Vertelt wethouder Michel Rietman.

Elkien investeert fors in de gemeente Súdwest-Fryslân

Directeur-bestuurder Peter van de Weg van Elkien: “Wij investeren de komende jaren fors in de gemeente Súdwest-Fryslân. Naast 384 woningen in de wijk, realiseren we 28 appartementen op Het Perk in Sneek in 2024. Elkien vindt het belangrijk bij te dragen aan een betere wereld. Beide projecten voldoen dan ook volledig aan de huidige eisen voor duurzaamheid. Dat geldt natuurlijk ook voor de 222 woningen die we dit jaar in Sneek verbeteren.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio