20 C
De Bilt

Zonta Friesland organiseert festivalavond op Internationale Vrouwendag

Tijdens Internationale Vrouwendag, welke wereldwijd gevierd wordt op 8 maart, organiseert de Friese tak van het internationale Zonta-netwerk, een festivalavond in het Scheepvaartmuseum in Sneek.

Het programma start om 19:30 uur. Tijdens deze avond is iedereen van harte welkom bij de diverse stands waar informatie wordt gegeven over de verschillende projecten die worden gesteund door Zonta Friesland. Hieronder vallen onder andere het verhaal van Andrea in Colombia, een mindervalide kunstenares in Turkije en de stichting Care for Girls. Aanmelding via: zontafriesland@gmail.com

Care for Girls

Het doel van de stichting Care for Girls sluit naadloos aan op de missie en visie van Zonta Friesland, namelijk het bevorderen van de positie van vrouwen en meisjes wereldwijd. Met een jaarlijkse wijnactie sponsort de organisatie al vele jaren Care for Girls en zorgt er met de opbrengsten voor dat twee meisjes in India naar school kunnen.

Ook in het najaar van 2023 was de wijn actie weer een groot succes. Tijdens de opening van de festivalavond zal de opbrengst bekend worden gemaakt. Tevens kunnen bezoekers op 8 maart verschillende wijnen proeven en hun stem uitbrengen welke wijn men terug wil zien bij de wijnactie van 2024.

Internationale Vrouwendag

Op 8 maart viert men wereldwijd Internationale Vrouwendag. Deze dag is een door de Verenigde Naties erkende feestdag. De Dag van de Vrouw werd voor het eerst uitgeroepen op de internationale vrouwenconferentie in Kopenhagen in 1910 in het teken van strijdbaarheid en het gevoel van solidariteit van vrouwen overal ter wereld. Het thema voor 2024 is Eén Wereld, Duizend Vrouwen.

Zonta

Zonta is een wereldwijde serviceorganisatie van vrouwen met een zelfstandige of leidinggevende positie in beroep, bedrijf of organisatie. Leden van Zonta Friesland komen regelmatig bij elkaar en werken samen aan de verbetering van de status van vrouwen, overal ter wereld.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio