11.6 C
De Bilt

Nissewaard Lokaal wil integrale aanpak verkeersproblematiek kernen

Nissewaard Lokaal wil dat er een integrale discussie komt over de verkeersproblematiek rond de kernen Simonshaven en Zuidland. Aanleiding vormen de schriftelijke vragen van coalitiepartij ONS. De partij vroeg woensdag 18 augustus aan het college wat het effect van het vrachtwagenverbod door Oudenhoorn kan hebben op Zuidland en Simonshaven. De partij vraagt zich af Simonshaven een toename van vrachtverkeer aan kan.

Nissewaard Lokaal wil 30km per uur in Simonshaven

Al eerder pleitte Nissewaard Lokaal er voor om de snelheid in Simonshaven te verlagen van 50 km/u naar 30 km/u. Hierover is de partij nog met het gemeentebestuur in overleg. Daarnaast vroeg de partij om met het Waterschap in gesprek te gaan om vrachtverkeer te verbieden om vanaf Geervliet, via Biert, naar Zuidland te rijden. ONS-wethouder Jan-Willem Mijnans zou dit meenemen in zijn gesprek met het Waterschap. Volgens bewoners rijden vrachtwagens vaak te hard op de smalle polderwegen.

Integrale discussie aangaan

Nissewaard Lokaal vindt het een goed idee om met de gemeenteraad een integrale discussie aan te gaan om te bepalen welke maatregelen moeten worden genomen om de verkeersveiligheid van de kernen te waarborgen. De partij wil na beantwoording van de vragen van ONS dan ook voorstellen om de situatie in de commissie Leefomgeving te bespreken.

spot_img

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

spot_img

Nieuws uit deze regio