11.7 C
De Bilt

Vragen over snelheidsmeter die 50 prima vindt in 30km zone

Nissewaard – Nissewaard Lokaal heeft opnieuw vragen gesteld over de verkeersveiligheid van de Eerste Heulbrugstraat. De snelheidsmeter op deze weg geeft een verkeerde snelheid aan voor het passerende verkeer. Hoewel deze straat in een 30 km/u gebied ligt, geeft de meter aan dat automobilisten tot 50 km/u zich aan de snelheid houden. Hier werd de partij door omwonenden op geattendeerd.

Betrouwbaarheid snelheidsmeters

De partij is hier verbaasd over en vraagt zich af hoe betrouwbaar de snelheidsmetingen, die zijn uitgevoerd, hier nog zijn. De partij wil nu weten of de snelheidsmeters goed zijn afgesteld en hoe zuiver de meetgegevens zijn nu blijkt dat weggebruikers de verkeerde feedback hebben gekregen. De partij vreest dat automobilisten gestimuleerd werden om harder te rijden.

Oversteekplaats Eerste Heulbrugstraat

Daarnaast blijft Nissewaard Lokaal zich zorgen maken om de veiligheid bij de voetgangersoversteekplaats naast Happy Italy. Nog steeds parkeren daar regelmatig automobilisten op en bij het zebrapad. Hierdoor onttrekken zij het zicht op en van de overstekende voetgangers. De partij maakt zich ernstig zorgen om de verkeersveiligheid en wil weten hoe het gemeentebestuur hierop gaat handhaven. Bovendien wil de partij weten hoe het gemeentebestuur het parkeren op deze plek gaat ontmoedigen.

Ernstig ongeval

Eerder vond er al een ernstig ongeval plaats bij de oversteekplaats. Om die reden had de lokale partij al eerder gevraagd om maatregelen op deze plek. Met de snelheidsmeting wilde de gemeente het probleem in kaart brengen.

spot_img

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

spot_img

Nieuws uit deze regio