7.5 C
De Bilt

Bouw VSO Thrianta gestart in Emmen

Emmen – De bouw van de nieuwe VSO Thriantaschool is gestart. De leerlingenraad mocht vandaag het officiële ‘startschot’ geven voor de bouw samen met wethouder Raymond Wanders en locatiedirecteur Sarah-Lotte Kartner. Een feestelijk moment voor de leerlingen, het team en alle betrokkenen. De nieuwe school verrijst op de Meerdijk vlakbij het voetbalstadion van FC Emmen. De verwachting is dat VSO Thrianta na de zomervakantie van 2022 haar intrek kan nemen in het nieuwe gebouw.

Thriantaschool

De Thriantaschool is een school voor zeer moeilijk lerende kinderen en jongeren. Het nieuwe schoolgebouw biedt straks een onderkomen aan ongeveer 100 leerlingen in het voortgezet speciaal onderwijs in de leeftijd van 12 tot en met 20 jaar. Zowel de leerlingen als locatie-directeur Sarah-Lotte Kartner kunnen niet wachten tot de nieuwe school klaar is.

Voor het eerst een nieuwe school Speciaal Onderwijs

Locatiedirecteur Sarah-Lotte Kartner: ‘Het is voor het eerst dat we een nieuwe school krijgen. Het nieuwe gebouw past straks goed bij het onderwijs dat we willen geven en wat onze leerlingen nodig hebben. We krijgen bijvoorbeeld grote praktijkruimtes waardoor het mogelijk wordt om branche-gecertificeerd onderwijs te geven. Hiermee krijgen de leerlingen van onze school de mogelijkheid om met een diploma van school te gaan. Ook krijgen we op de nieuwe locatie een plek tussen andere onderwijstellingen zoals PRO Emmen en zijn er veel sportfaciliteiten aanwezig. Dat biedt kansen en mogelijkheden.’

Ontwerp van Kristinsson

Ook Raymond Wanders, wethouder en schoolbestuurder Openbaar Onderwijs Emmen is blij met de ontwikkeling: ‘Ik vind het geweldig dat we op deze prachtige plek voor het eerst een nieuwe school voor deze leerlingen kunnen bouwen.’ Het ontwerp van de nieuwe school komt van architectenbureau Kristinsson, die eerder ook al het kindcentrum in Emmerhout ontwierp. De school wordt gebouwd door Hesco Bouw uit Stadskanaal.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio