7.5 C
De Bilt

Stadskanaal krijgt Kernteam Inclusie

In deze Nationale Week van de Toegankelijkheid presenteert de gemeente Stadskanaal het Kernteam Lokale Inclusie. Met dit kernteam wil de gemeente een nieuwe stap maken om van Stadskanaal voor iedereen een fijne plek te maken. 

Inclusief Stadskanaal

Al een tijd werkt de gemeente er actief aan om van Stadskanaal een toegankelijke en inclusieve plek te maken. Brieven van de gemeente moeten simpeler, zodat iedereen begrijpt wat er staat. Openbare gebouwen worden aangepakt, zodat mensen met een beperking makkelijk naar binnen kunnen. En met het regenboogpad wil de gemeente duidelijk laten zien dat iedereen welkom is in onze gemeente. Maar om volgende stappen te kunnen zetten, sluit de gemeente de handen ineen met actief betrokken inwoners.    

Kernteam Lokale Inclusie

In het Kernteam zitten Miriam Kuppers, Wim van der Zouw en Tjidde Bos. Onder leiding van wethouder Jur Mellies zullen zij de komende jaren werken aan een gemeente waar iedereen zich thuis kan voelen.  Ze zullen bijvoorbeeld advies geven aan voorstellen en besluiten van de gemeente. Ook zullen ze het aanspreekpunt zijn voor inwoners met ideeën.

Wethouder Mellies: ‘De gemeente vindt het heel belangrijk dat iedereen zich hier welkom voelt. Maar ook wij hebben onze blinde vlekken en zien dingen over het hoofd. Daarom ben ik zo blij dat we nu samenwerken met inwoners die kunnen praten namens verschillende groepen. Samen zien we zoveel meer.’

Open vacature

Met de huidige leden van het kernteam wordt nu een start gemaakt, maar er is nog plek voor nieuwe leden. Inwoners van onze gemeente die zich ook in willen zetten voor een toegankelijke gemeente voor iedereen, zijn van harte welkom. Zij kunnen contact opnemen met onze medewerker de heer J.F. Aukema op maandag t/m vrijdagochtend via 0599-631631 gemeente@stadskanaal.nl.

Meer weten?

Op www.stadskanaal.nl/vooriedereen stellen de leden zich voor. Ook is daar meer informatie te vinden over andere stappen die Stadskanaal maakt naar een welkome gemeente voor iedereen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio