6.7 C
De Bilt

Theater ‘Zie de mens’ in de Spil in Nieuwe Pekela

Op 25 februari in de Spil te Nieuwe Pekela, wordt de theatervoorstelling Zie de mens dan alsnog opgevoerd. Hiervoor wordt de sporthal omgetoverd tot theater. De voorstelling wordt georganiseerd i.s.m. de Norbertus Parochie, Gemeente Pekela en de Classis Groningen- Drenthe en mede mogelijk gemaakt door het Prins Bernhard Cultuurfonds Groningen.

Zie de Mens

Zie de mens wordt voor u gespeeld door een multicultureel theatercollectief van mensen die leven in kwetsbare en kansarme situaties, en theatermakers. Samen nemen zij u mee op een poëtische reis door de Nederlandse samenleving, zoals deze gezien en beleefd wordt door mensen aan de voet van de maatschappelijke ladder. Zie de mens is een persoonlijk document gebaseerd op autobiografische geschiedenissen uit hun leven. Zo brengt de theatervoorstelling op een authentieke manier een wereld over het voetlicht, die gewoonlijk ongezien en ongehoord blijft.

Naast dat Zie de mens een bijzondere theaterervaring is, dragen wij onze kennis van armoede over en roepen op tot solidariteit met allen die kansarm en kwetsbaar zijn. Op die manier hopen wij mensen te inspireren om samen te bouwen aan een inclusieve samenleving, waarin iedereen zich thuis en veilig voelt.

Enkele reacties van toeschouwers:

 “Een heel sterke voorstelling. Bijzonder hoe de spelers een levensecht verhaal vertolken. Soms confronterend, dan weer kunstzinnig”.

“Fantastische voorstelling!! Goed acteerwerk, creatief concept. En bovenal het thema Zie de mens. Een hartverscheurende oproep om in de systeemwereld ondergeschikt te maken aan de menselijke maat”.

 “ZEER DE MOEITE WAARD, om verschillende redenen: de authenticiteit van de verhalen die door de ‘ervaringsdeskundigen’ worden verteld; de fantastische tekstregie; het gedreven spel; de prachtige vormgeving”.

“Het is een rake voorstelling die mij ook echt heeft geraakt.”

Gratis toegankelijk maar wel graag aanmelden

De voorstelling is gratis toegankelijk. We verzoeken u vriendelijk om u aan te melden via wresinskicultuur.nl/aanmelden.

  • Waar: De Spil
  • Adres: Beukenlaan 1, Nieuwe Pekela
  • Wanneer: Zaterdag 25 februari om 20u00 (ontvangst vanaf 19u15)
  • Kosten: Gratis. Vrije gift na afloop

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio