12.2 C
De Bilt

Beleid verkoopstandplaatsen door gemeente Hulst opgefrist

In de gemeente Hulst zijn verschillende verkoopstandplaatsen. De manier hoe er daarmee door de gemeente wordt omgaan is opgefrist. De locaties voor deze ‘ambulante handel’ en de looptijd van de vergunningen zijn aangepast.

Wat zijn standplaatsen?

Standplaatsen zijn plaatsen waar ambulante handelaren een dagdeel hun spullen verkopen. Dat kan gaan om dag of aantal dagen per week. Denk daarbij aan een ijs-, kaas- of hamburgerkraam; maar ook bijvoorbeeld een bloemenkraam. Het kan van alles zijn. Standplaatsen zorgen voor levendigheid. Inwoners en bezoekers vinden het vaak leuk. We houden ook rekening met andere belangen. De verkeersveiligheid, openbare orde en het straatbeeld beperken het aantal plaatsen.

Hoeveel plaatsen zijn er?

In Hulst blijft er ruimte voor vier vaste kramen. In de overige dorpen is er slechts één permanente standplaats. Voor de zogenaamde seizoenplaatsen komen er wel meer mogelijkheden. Dat is vooral bij de bekende recreatieplekken langs de Westerschelde zoals Paal, Walsoorden en Perkpolder. Denk bij seizoenplaatsen vooral aan ijs, oliebollen en dergelijke. Bij de nieuwe verdeling is er rekening gehouden met de ervaringen van de laatste jaren.

Hoe werkt het met vergunningen?

Het nieuwe beleid is ook aangepast aan de Europese regelgeving. Tot nu toe konden ondernemers hun vergunning eindeloos blijven vernieuwen. Concurrentie is dan niet mogelijk. In het nieuwe systeem kan men de vergunningen daarom niet meer zomaar meer verlengen. Als er meer kandidaten zijn voor een plek, wordt deze verloot. Wel worden de vergunningen verleend voor een periode van vijf jaar.

spot_img

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

spot_img

Nieuws uit deze regio