14.8 C
De Bilt
donderdag, 21 september 2023

Bestemmingsplan Hof te Zandeplein in Kloosterzande

Kloosterzande – Het Hof te Zandeplein in Kloosterzande krijgt een nieuwe invulling. Dat is het plan. Daarvoor moeten we ook het bestemmingsplan wijzigen. Dat plan lag in het najaar 2022 ter inzage. Het is nu aan de gemeenteraad om een besluit te nemen.

Locatie Hof de Zandeplein

Het plan gaat over de locatie waar vroeger Weemaes mechanisatiebedrijf was en over het agrarische land dat er achter ligt. Ook gaat het over de locatie waar woningen stonden – die we al eerder sloopten – én de locatie waar op dit moment de feestzaal van Hotel De Linde is.

Nieuwe invulling

Het plan is om op het Hof te Zandeplein 43 woningen te bouwen. Daarvan zijn er 22 voor sociale huur. Woongoed Zeeuws-Vlaanderen gaat die bouwen. Daarnaast willen we graag dat er een echt dorpsplein ontstaat voor de organisatie van allerlei dorpsactiviteiten.

Aanpassen bestemmingsplan

Een bestemmingsplan geeft aan hoe de grond op een bepaalde plaats mag worden gebruikt en wat op de grond mag worden gebouwd. Het bestemmingsplan bepaalt dus of op een locatie bijvoorbeeld woningen zijn toegestaan of bijvoorbeeld een camping of winkels of horeca. Om de nieuwe invulling mogelijk te maken, is een wijziging van het bestemmingsplan nodig. De nieuwe plannen kunnen namelijk niet volgens het huidige bestemmingsplan.

Er is een ontwerp bestemmingsplan gemaakt. Daarin staat per locatie wat er in de toekomst mag. Dat plan kon u bekijken in de periode van 17 november tot en met 28 december 2022 en tijdens de informatieavond op 6 december 2022. Iedereen kon zijn/haar reactie laten weten. We ontvingen geen reacties.

Besluitvorming

De raadscommissie Ruimte bespreekt het bestemmingsplan Hof te Zandeplein op dinsdag 31 januari 2023. De bedoeling is dat de gemeenteraad vervolgens op donderdag 16 februari 2023 een besluit neemt.

Planning

Eerste stap in de uitvoering is het aanbrengen van de wegen, riolering en andere leidingen in het zuidelijk deel van het plan. De bouw van de sociale huurwoningen kan daarna van start. We verwachten dat in de tweede helft van 2023. In het noordelijk deel moeten we eerst de brandweerkazerne slopen. Dat kan pas als de nieuwbouw van de kazerne klaar is. Deze komt aan de Hulsterweg 44 in Kloosterzande. Dat is naast Mechanisatiebedrijf Weemaes. We gaan er vanuit dat deze klaar is in de loop van 2024.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio