11.7 C
De Bilt

Bij werkzaamheden in Zandberg wordt nu ook riolering vervangen

In Zandberg starten binnenkort de werkzaamheden. Het buurtschap wordt verkeersveiliger. Besloten is nu om tegelijkertijd met die werken ook de riolering ter plaatse te vernieuwen. Het werk gaat begin mei 2022 van start.

Vervangen riolering in Zandberg

De riolering in de Zoutestraat en Zandbergsestraat is in slechte staat. Dat blijkt uit nader recentelijk onderzoek. De staat is dusdanig dat deze sowieso in de komende jaren aan vervanging toe is. Besloten is die klus nu – gelijk met de andere werken – alvast uit te voeren. Het huidige gemengde rioolstelsel gaan we vervangen door een nieuw gemengd rioolstelsel.

Verkeersveiliger

Het dorp wordt een 30 km zone. De inrichting voldoet op dit moment niet aan de eisen van zo’n zone. Dat gaan we aanpassen. Daarnaast gaan we het wegdek van de Zoutestraat en Zandbergestraat vernieuwen.

Planning

Door de rioolwerken nu ook uit te voeren, gaan de werkzaamheden langer duren dan eerst gemeld. De werkzaamheden starten op maandag 2 mei en duren tot midden juli 2022.

Verkeershinder

Vanaf maandag 2 mei 2022 wordt het verkeer omgeleid. Het werk wordt in fasen uitgevoerd. Dat wil zeggen dat er steeds maar op een beperkt gedeelte van het totale gebied wordt gewerkt. Op deze manier beperken we de verkeershinder. Er wordt gestart in de Zoutestraat; tot de kruising met de Zandbergsestraat. Woningen blijven over het
trottoir of via tijdelijke voorzieningen altijd bereikbaar. Voor doorgaand verkeer zijn er omleidingsroutes.

spot_img

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

spot_img

Nieuws uit deze regio