18 C
De Bilt

De Blauwe Vlag wappert dit jaar opnieuw op stranden van Sluis

De gemeente Sluis heeft opnieuw zes Blauwe Vlaggen in ontvangst mogen nemen voor de stranden in de gemeente. Donderdag 11 mei 2023 reikte Helga van Leur de onderscheidingen uit op het strand van de Wassenaarse Slag. We zijn blij dat we dit keurmerk in 2023 weer mogen voeren voor schone, veilige en toegankelijke stranden!

De Blauwe Vlag is een internationale onderscheiding die jaarlijks wordt toegekend aan stranden en jachthavens die veilig en schoon zijn. Genomineerden moeten voldoen aan een aantal belangrijke criteria zoals schoon (zwem)water, goede sanitaire voorzieningen en een hoge mate van veiligheid. Elk jaar wordt door een jury opnieuw aan de hand van controles bekeken of de stranden nog aan de vereisten voldoen.

“We zijn trots op onze mooie kust en vinden het belangrijk dat inwoners en bezoekers hiervan kunnen genieten. Samen met Strandexploitatie Michielsen, het Kustserviceteam, Dethon, de strandpaviljoens en de strandbezoekers werken we hard aan de kwaliteit en duurzaamheid van de stranden. De Blauwe Vlag is een kroon op het werk voor alle inspanningen waarvoor we iedereen willen bedanken!”, laat de gemeente Sluis weten.

Locaties Blauwe Vlag

 In 2023 wappert de Blauwe Vlag op de volgende locaties:

  • ’t Zwin (bij strandpaviljoen De Zeemeeuw);
  • Cadzand (bij de jachthaven);
  • Nieuwvliet-Bad (bij strandpaviljoen Woest17);
  • Groese Duintjes (bij strandpaviljoen PUUR);
  • Breskens (bij strandpaviljoen Beachhouse 25);
  • Breskens (bij strandpaviljoen ’t Halve Maentje).

Internationaal keurmerk

Met de Blauwe Vlag-campagne in Nederland betrekt de Stichting Keurmerk Milieu, Veiligheid en Kwaliteit (KMVK) overheden, ondernemers en recreanten bij de zorg voor schoon en veilig water, mooie natuur, een gezond milieu en duurzame jachthavens. Voor de toerist en recreant is de vlag het internationale herkennings- en kwaliteitssymbool voor veilig en schoon zwemwater, goede stranden en schone en veilige jachthavens. De internationale toekenning van de Blauwe Vlaggen gebeurt door de Foundation for Environmental Education (FEE), een onafhankelijke internationale milieuorganisatie.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio