13.1 C
De Bilt

Bouw carnavalsloods in Walsoorden

Hulst – Er komt een nieuwe loods voor carnavalsverenigingen in de gemeente Hulst. Het college van burgemeester en wethouders werkte een plan uit voor een locatie in de haven van Walsoorden.

Op zoek naar ruimte

In de gemeente Hulst leeft carnaval volop. Er zijn ook veel verenigingen die carnavalswagens bouwen. De verenigingen uit Kloosterzande en omstreken bouwen hun wagens veelal in boerenschuren. Verzekeraars vinden dat steeds vaker niet meer goed. Dit heeft te maken met brandgevaar. Daarom zijn de verenigingen op zoek naar een nieuwe locatie. Zij hebben de gemeente om hulp gevraagd.

Nieuwe carnavalsloods

In totaal zijn zes verenigingen op zoek naar een nieuwe locatie. Het voorstel is om die allemaal in één nieuwe loods onder te brengen. Het plan is deze ruimte te bouwen op het haventerrein in Walsoorden. De kosten voor de ruwbouw van de loods bedragen 762.300 euro. Afspraak is dat de verenigingen zelf zorgen voor de inrichting van de bouwplekken.

Planning

De raadscommissie Algemene Bestuurlijke Zaken buigt zich op maandag 20 september 2021 over het voorstel. Als vervolgens de gemeenteraad op 7 oktober 2021 instemt met het voorstel, kan de bouwvergunning worden aangevraagd. Ook het bestemmingsplan moet worden aangepast. Deze procedures duren ongeveer een half jaar. Na afronding kan de bouw starten. Dat is naar verwachting in het voorjaar 2022. De loods kan dan in het najaar 2022 in gebruik worden genomen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio