5.5 C
De Bilt

Carnaval in tunnel Sint Jansteen

Hulst – Carnaval, dát wordt het thema van de muurschildering in de voetgangers- en fietstunnel tussen de Steensedijk in Hulst en Tragel in Sint Jansteen. Het schilderwerk gaat deze week van start.

Opfleuren

De gemeente Hulst gaf opdracht voor deze klus. De schildering is een samenwerking tussen Dennis Klip en Vincent van Leeuwen. Zij starten deze week met het opfleuren van een zijde van de tunnel. Ze werken met vrolijke, frisse kleuren en frivole vormen. Zoals het hoort bij carnaval!

Dansende stenen met carnaval

Op de muur komen dansende, rennende en springende stenen. Een verwijzing naar Sint Jansteen. Ook duikt er een rat met een vossenmasker op en vos met een rattenmasker. Het ontwerp van de schildering is op voorhand besproken in jongerencentrum Komma. Daar dachten de jongeren mee over het ontwerp.

Planning

Vorige week waren medewerkers van Hulst Werkt druk aan de slag in de tunnel. De muur werd gewit. Dat was nodig om de muurschildering er uiteindelijk goed op te kunnen zetten. Door de muurschildering krijgt de tunnel ook een lichtere uitstraling. Dat is wel zo fijn. Naar verwachting is het werk midden oktober 2021 klaar.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio