13.6 C
De Bilt

D’Oekse Feesten van 7 t/m 10 juni. Hoek viert feest!

Van 7 t/m 10 juni 2023 staat Hoek weer op z’n kop. D’Oekse Feesten staan weer voor de deur.  En dit jaar zijn ook de weergoden goed gestemd op Hoek. Waar een klein dorp groot in is? Dat zijn deze feesten.

Vandaag starten de dorpsfeesten met een programma voor de jeugd. De groepen 7 en 8 van basisschool De Driesprong bezoeken woensdagochtend het DOW Diamond Center. In de middag vindt de Hoekse Rakkers kindermiddag, met Silent Disco, plaats in de feesttent die bij de Molen staat. Op donderdagochtend is het de beurt aan de groepen 1 t/m 6. Voor de kleintjes staat Meneer Neus op het programma en voor de groepen 3 en 4 vertelt Tijl Damen zijn verhaal. De groepen 5 en 6 kunnen genieten van circus Koekepan.

Rennen door Hoek

Vanavond, 7 juni, staat de Hoek Run op het programma. Een hardloopwedstrijd voor jong en oud. Met een Kids Run van 750 meter en een hardloopwedstrijd van 4, 8 en 12 kilometer. Voor ieder wat wils. De Kids Run start om 19:00 uur en de hoek Run start om 19:30 uur. Deze keer maakt de organisatie gebruik van een online systeem om in te schrijven. Lopers kunnen online via de website www.hoeksefeesten.nl inschrijven tot maandagavond 5 juni tot 23.59 uur. Zondagmiddag 4 juni stond de teller al op 120 deelnemers. Wil je ook graag meelopen maar heb je online niet ingeschreven? Op woensdagavond 7 juni kunnen lopers zich ter plekke nog inschrijven vanaf 18.30 uur in Café de Molenhoek.

Zeskampen D’Oekse Feesten

Zonder d’Oekse Feesten geen Zeskamp! Dit jaar gaan bijna 20 teams de sportieve strijd met elkaar aan. Wie wint dit jaar de eerste prijs? Wie mag dit jaar op zaterdagmiddag die felbegeerde wisselbeker in ontvangst nemen? Op donderdagavond 8 juni spelen de ‘zeskampers’ hun eerste spel. Ook op vrijdagavond wordt er één spel gespeeld. Op zaterdagmiddag vinden de andere zeskampspellen plaats. Steeds muziek omlijst en afgesloten door verschillende optredens. Van cover band STUK, DJ Chip-DJ Remi-DJ Dani-L tot pop rock sensatie Pussy Willow.

Hoek staat tijdens d’Oekse Feesten bol van activiteiten. Het volledige programma lees je op www.hoeksefeesten.nl en op Facebook onder d’Oekse Feesten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio