22.4 C
De Bilt

Drie Pagadders dag na onthulling al gesloopt in Hulst

Hulst – Op zondag 4 november 2018 vond in de binnenstad van Hulst de feestelijke onthulling plaats van de Pagadders. Nog geen dag later is vastgesteld dat drie Pagadders waren verdwenen. De Pagadders zijn Spaanse soldaatjes, met elk een eigen karakter. De dertien beeldjes staan op dertien bijzondere locaties in en rondom de stad. Elk vertelt een stukje van de bijzondere historie van Hulst.

Pagadders vooral voor kinderen

De Pagadders richten zich met name op kinderen. Zij kunnen een wandelroute volgen langs alle Pagadders. Elke pagadder is geproduceerd met een 3d-printer en daarna bewerkt door een kunstenaar. De verdwenen Pagadders bleken te zijn afgebroken en zijn ondertussen teruggevonden. Het zijn Silencio, die stond bovenop de Dubbele Poort, Molino, die zijn plaatsje had bij de stadsmolen en Barco, die wacht hield bij de Steenbrugge in De Nieuwe Bierkaai.

Aangifte tegen daders

Het gemeentebestuur is diep teleurgesteld dat  dit is gebeurt, zeker net na de onthulling. Zij heeft aangifte gedaan bij de politie én melding bij de verzekering over de vernieling. Gekeken wordt nu of aanpassingen kunnen worden gedaan aan de Pagadders om dit soort bruut vandalisme in de toekomst te voorkomen. Ook wordt gekeken of bepaalde Pagadders moeten worden verplaatst.
De Pagadderroute kan gewoon worden gelopen, doch even zonder het bovengenoemde trio.

Samen waken

Op hun plaatsen is nog wel het plaatje met hun naam en de QR-code aanwezig, aan hand van welke het verhaal kan worden gevolgd. Geprobeerd wordt het leger Pagadders weer zo spoedig mogelijk op sterkte te hebben. Ondertussen wordt iedereen opgeroepen een extra oogje in het zeil te houden en samen te waken over de Pagadders.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio